Cookies- og Brukervilkår


24 pc-problemer som kan løses med et klikk

Hvorfor er det ingen lyd i høyttalerne, og hvorfor bruker Windows halve formiddagen på å starte? Du kan støte på adskillige små og store dataproblemer i hverdagen. Vi har plukket ut 24 problemer som du raskt og enkelt kan løse på egen hånd.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

I det du starter datamaskinen, kan du ha åpnet for en verden av problemer. Alt fra gjenstridige mapper til mengder av sprett-opp-vinduer kan skape frustrasjon og trøbbel, men de fleste vanlige problemene er heldigvis lette å løse.

Problemene kan variere i vanskelighetsgrad, men de vanligste løser du med noen få museklikk –uten å måtte rote i dypet av Windows eller å måtte ta høyskoleutdanning. Her ser du hvordan du løser 24 helt vanlige pc-problemer på noen øyeblikk.

Det kan for eksempel være:

Windows Update går i stå

Kommer konfigureringen av Windows bare til 19 prosent før den stopper opp? I så fall bør du starte Windows Update på nytt, og det kan du gjøre med et av de små Microsoft Fix It-verktøyene. Når du har kjørt programmet, er det bare å starte maskinen på nytt, så bør oppdateringen fungere.

Windows bruker en evighet på oppstarten?

Hvis det går flere minutter fra du slår på maskinen til Windows er klart til bruk, kan du gå ut fra at oppstartsprogrammene har en del av skylden. De starter opp sammen med Windows og sørger for at hele oppstarten tar lang tid. Du kan imidlertid velge å deaktivere automatisk oppstart for hvert enkelt program, og dermed er maskinen raskere klar til bruk.

Mapper kan ikke slettes eller gis nytt navn

Hvis du verken kan døpe om eller slette en mappe, har det sannsynligvis oppstått feil i registerdatabasen. Heldigvis behøver du ikke selv å rote rundt i dypet av Windows. Microsoft Fix-It-verktøy retter nemlig feilen på få minutter.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Kickstart din pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdKickstart din pc

Kickstart pc-en med en grundig opprydding og optimalisering av Windows.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Alt i ett pc!

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdAlt i ett pc!

En alt-i-ett-pc er i praksis en skjerm som inneholder en fullstendig pc. Vi har testet fem nye modeller med berøringsfølsom skjerm og trådløst nettverk.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Ny pc for en billig penge

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdNy pc for en billig penge

Spar penger når du vil bytte ut den gamle datamaskinen. For de fleste er det ingen grunn til å betale i dyre dommer for en splitter ny pc.

Les mer

Nyeste

Smart! Logg inn på pc-en fra mobilen

Få fjerntilgang til venners pc – og hjelp dem.

Les mer

Er bilen din godt ivaretatt?

Et bilverksted i Polen bruker fremdeles Commodore64.

Les mer

Windows 10-oppdatering forsinket

Men du trenger ikke vente.

Les mer