Cookies- og Brukervilkår


Hvor sikker er din pc?

Virusmakere, hackere og andre it-kriminelle er ute etter deg. Ta sikkerhetstesten og finn ut om maskinen din er godt nok beskyttet.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Som datainteressert er du i skremmende grad overlatt til deg selv og egne ferdigheter når det er snakk om sikkerhet. Gjør du ikke noe aktivt selv for å beskytte maskinen, er det bare et spørsmål om tid før angrepet er et faktum. I denne artikkelen kan du ta en sikkerhetstest og finne ut nøyaktig hvordan det står til. Når du har tatt testen, forteller vi hva de forskjellige truslene innebærer for deg.

Så farlige er truslene


På de neste sidene tar vi for oss de ti spørsmålene i testen, som du ser til høyre. For å gi en nøyaktig vurdering av de ti forskjellige trusselkategoriene har vi alliert oss med sikkerhetseksperten David Jacoby i sikkerhetsfirmaet Kaspersky. Han har vurdert alvoret for hver trussel:

 • Utbredelse er en vurdering av hvor høy risikoen er for å bli rammet.

 • Trusselnivå viser hvor ille det er hvis skaden først har skjedd.


 • Skalaen i disse to kategoriene går fra 1, som er laves­te nivå, til 10, som er høyest.

  Les mer om...
  Relaterte artikler
  Speil skjermen til Tv-en

  Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

  Les mer

  Årets beste tilbud!

  Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

  Les mer

  Gratis nyhetsbrev

  Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

  Komputer for alle
  Mest leste
  Tyven stikker av med pc-en din

  Tyven stikker av med pc-en din

  Video: I teorien er de såkalte Kensington-låsene en god idé som skal forebygge tyveriforsøk, men i praksis stanser de ikke engang en skikkelig amatør.

  Les mer

  <span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lagre perfekte sikkerhets kopier

  Eksklusivt innholdEksklusivt innholdLagre perfekte sikkerhets kopier

  Her kan du se hvor lett det er å sikre filene dine – helt automatisk.

  Les mer

  Er du lettlurt?

  Er du lettlurt?

  Vet du nok om sikkerhet? Bruker du det samme passordet flere steder? Er du redd for Nigeria-mailer? Sjekk om sikkerhetsvanene dine er bedre enn naboens!

  Les mer

  Nyeste

  Hackere kan låse opp bilen din

  Hackere kan låse opp bilen din på avstand ved hjelp av en kodeleser.

  Les mer

  Hvor sikker er din pc?

  Ta testen og finn ut om maskinen din er tilstrekkelig sikker.

  Les mer

  EU forbyr datadeling med USA

  Både Google, Facebook og Apple rammes av en avgjørelse i EU-domstolen som sier at en avtale mellom europeiske IT-brukere og amerikanske selskaper er ugyldig.

  Les mer