Cookies- og Brukervilkår


Få mer glede av feriebildene

Digitalkameraet jobber på høytrykk i sommerferien når ferieinntrykkene skal foreviges. Ofte ender feriebildene imidlertid opp i en uoversiktlig mappe på harddisken. Vi gir deg et par gode råd til å få mer glede av blinkskuddene fra sommeren.

De fleste av oss knipser i vei med digitalkameraet når vi er på ferie. Bildene er jo gratis, og vi er ikke kritiske når vi klikker på utløseren. Derfor er det som regel heller ikke bare blinkskudd som vises på skjermen når vi setter minnekortet i maskinen etter ferien. Det første rådet til å få mer glede av feriebildene er derfor: Rydd opp! Slett de uskarpe bildene og de med halve hoder, og behold ett eller to bilder av det samme motivet.

Selv om lyset kanskje ikke ble helt riktig, og fargene ikke ligner virkeligheten på en prikk, kan mange bilder reddes med litt etterbehandling. Det andre rådet er å gi samlingen av blinkskudd en finish i et bildebehandlingsprogram der du enkelt både justerer farger og beskjærer bildene. Et tredje råd er følgende: Vis bildene utenfor datamaskinen. Med de fleste bildebehandlingsprogrammene er det lett å lage et flott slideshow som du kan vise familie og venner.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
iPhone 7 mot Galaxy S7 Edge i kamerattest

iPhone 7 mot Galaxy S7 Edge i kamerattest

Vi har testet kameraene i iPhone 7 og Galaxy S7. Hvem tar best bilder? Se og bedøm selv.

Les mer

Skjermen i fanget

Skjermen i fanget

Hvis en bærbar pc heter en laptop på engelsk, så kan kanskje en kombinasjon av en bærbar skjerm og tv hete en lapfit – noe som kan oversettes med ”passer i fanget”.

Les mer

Speilreflekskamera med turbofart

Speilreflekskamera med turbofart

Opptil 10 bilder i sekundet med lynrask autofokus og høyeste oppløsning

Les mer

Nyeste

Hva er dette?

Vi er på messe i Køln. Se hva vi fant …

Les mer

Godt kamera for friluftsliv, lek og moro

Vi har testet seks støtsikre og vanntette actionkameraer som passer perfekt til et aktiv liv under (nesten) alle forhold.

Les mer

Fang nissen!

Finn fram det beste kamerautstyret ditt, og gjør deg klar til å fange nissen på fersk gerning (hvis du er heldig).

Les mer