Cookies- og Brukervilkår


Nærbilder på stor avstand

Med et zoomobjektiv på 26x kan det nye digitalkameraet Pentax X90 komme tett på motivet, selv om du befinner deg langt unna.

Den kraftige innebygde zoomen er ikke noen rekord, siden Olympus lanserte kameraet SP-800UZ tidligere i år, som har hele 30x zoom. Men objektivet i X90 har i tillegg en smart makrofunksjon, som gjør det mulig å ta nærbilder av et motiv på en avstand på bare 1 centimeter, med en zoomrekkevidde på opptil 162,5 ganger.

For å sikre at bildene blir skarpe og fokuserte sørger kameraet også for å redusere risting automatisk. Det gjør det mulig å bruke høyere lukkertid på dårlig opplyste plasser. Funksjonen ”Auto Picture” velger automatisk mellom sju forskjellige opptakssituasjoner, som for eksempel landskap, portrett eller nattscene – blant annet ved å registrere lyset på motivet. Kameraet kan også gjenkjenne opptil 32 ansikter i et motiv.

Du kan se bildene og HD-video-opptakene fra kameraet på en tv-skjerm via HDMI. Veiledende pris for Pentax X90 er 400 dollar, godt og vel 2400 kroner.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
iPhone 7 mot Galaxy S7 Edge i kamerattest

iPhone 7 mot Galaxy S7 Edge i kamerattest

Vi har testet kameraene i iPhone 7 og Galaxy S7. Hvem tar best bilder? Se og bedøm selv.

Les mer

Se video av spion-penn

Se video av spion-penn

Skjult kamera: Se testen vår av den smarte spion-kulepennen. Ta opp morsomme videoer med vennene dine og overfør filmene til pc-en på en blunk.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Pass på hus og hjem med et kamera

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdPass på hus og hjem med et kamera

Stor test: Med et utendørs nettverkskamera kan du overvåke det som er ditt, døgnet rundt.

Les mer

Nyeste

Hva er dette?

Vi er på messe i Køln. Se hva vi fant …

Les mer

Godt kamera for friluftsliv, lek og moro

Vi har testet seks støtsikre og vanntette actionkameraer som passer perfekt til et aktiv liv under (nesten) alle forhold.

Les mer

Fang nissen!

Finn fram det beste kamerautstyret ditt, og gjør deg klar til å fange nissen på fersk gerning (hvis du er heldig).

Les mer