Cookies- og Brukervilkår


Overvåking: Slik gjør du det lovlig

Du bør kjenne til reglene for videoovervåking før du setter opp et IP-kamera på eiendommen din. Her kan du lese hva som er lov og hva som er forbudt.

Et IP-kamera koblet til nettverket gjør det både enkelt og billig å overvåke hjemmet. Her er du viktigste reglene for hvor og når det er tillatt å overvåke privat eiendom og andre mennesker.

Det er lov å overvåke hjemmet. Du kan sette opp kamera som overvåker privat eiendom som hus, hage, inngangsparti og innkjørsel.

Det er ikke lov å overvåke offentlige steder, som vei, fortau og andre områder rundt din egen eiendom. Og du kan ikke overvåke naboen, naboens eiendom eller forbipasserende. Det er derfor viktig at du setter opp kamerautstyret slik at det bare tar bilder av din egen eiendom.

Overvåking av andre personer
Hvis du har hjelp til rengjøring, barnepass, hjemmehjelp eller håndverkere som jevnlig kommer på besøk, må du informere dem om at du har satt opp overvåkingsutstyr.

Du behøver ikke sett opp skilt som forteller at du overvåker privat grunn, men det kan ha en preventiv virkning. Hvis du som privatperson overvåker lokaler som andre har tilgang til, skal det informeres tydelig med skilt om at området er overvåket.

Kan overvåkingsbilder deles?
Selv om kameraet fanger ubudne gjester på din eiendom, har du ikke lov å publisere bildene på nettet eller andre offentlige steder, verken som privatperson, næringsdrivende eller som forening. Boligsameier, butikker, restauranter og andre næringsdrivende kan lagre opptak i sju dager. Som privatperson kan du oppbevare bilder av overvåkingen i ubegrenset tid.

> Les siste nytt om sikkerhet

> Hold øye med hjemmet ditt via smarttelefonenSpeil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Lovlig kameraovervåkning

Lovlig kameraovervåkning

Bruker du overvåkingskameraet slik reglene tilsier? Få svaret her.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Videokamera for krevende forhold

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdVideokamera for krevende forhold

GoPro Hero4 Session er et imponerende lite actionkamera som tar opp både lyd og bilder i suveren kvalitet.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Pass på hus og hjem med et kamera

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdPass på hus og hjem med et kamera

Stor test: Med et utendørs nettverkskamera kan du overvåke det som er ditt, døgnet rundt.

Les mer

Nyeste

360-graders actionkamera

Her kan du se det smarte actionkameraet fra Giroptric i bruk. Ta opp i alle retninger og styr avspillingen med en enkelt finger.

Les mer

Pass på hus og hjem med et kamera

Stor test: Med et utendørs nettverkskamera kan du overvåke det som er ditt, døgnet rundt.

Les mer

Videokamera for krevende forhold

GoPro Hero4 Session er et imponerende lite actionkamera som tar opp både lyd og bilder i suveren kvalitet.

Les mer