Cookies- og Brukervilkår


Har noen hacket nettkameraet?

Kjeltringer kan bruke nettkameraet som et vindu til boligen din.

Hvis kameraets led-lampe tilfeldigvis blinker, kan det være en indikasjon på at det har blitt hacket. De siste årene har det vært en kraftig økning i antall hackede nettkameraer.

Det er to metoder du kan bruke hvis du har en mistanke om at uvedkommende ser deg.


Metode 1: Se etter et ekstra påloggingsprogram i Windows
Start maskinen på nytt. Hold øye med lyset på nettkameraet. Hvis det blinker etter 5–10 minutter, kan du være i faresonen. Tast Ctrl-Alt-Delete for å komme til Oppgavebehandling. Velg fanen Oppgaver. Se etter Windows påloggingsprogram.
Hvis det er to punkter med dette navnet, er pc-en infisert. Kjør et sikkerhetsprogram for å bli kvitt viruset.


Metode 2: Sjekk
1. Avslutt alle programmer. Skriv "cmd" i søkefeltet og tast Enter. Skriv "netstat-ano" og tast Enter. Nå vises en lang liste over hvilke porter som er aktive på pc-en. Du finner informasjonen du er ute etter i kolonnen PID.

2. Start Oppgavebehandling. Høyreklikk i feltet med kolonneoverskrifter og sørg for at punktet "PID" er markert. Klikk på kolonneoverskriften PID for å sortere listen numerisk.

3. Nå skal du sammenligne de to listene. Hvis det er PID-tall som du ikke umiddelbart forbinder med kjente programmer, kan de være grunnen til problemene. Høyreklikk på punktet i Oppgavebehandling og velg Egenskaper. Da får du opp navnet på en exe-fil. Gjør et Google-søk på filnavnet for å finne ut om det er et skadelig program.


Hva gjør du nå?
Hvis kameraet er hacket, er den enkleste løsningen å dekke det til med for eksempel en teipbit. Men vær oppmerksom på at det mest sannsynlig er et symptom på at du har fått et virus på maskinen, og da er det viktig at du kjører et eller flere sikkerhetsprogrammer for å bli kvitt problemet.


Les mer om...
Relaterte artikler
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Overvåking: Så billig er det

Overvåking: Så billig er det

Overvåk huset ved hjelp av et nettverkskamera når du er på ferie.

Les mer

HD-video i mange farger

HD-video i mange farger

Hvis du bruker pc-en til videosamtaler på nettet, har du kanskje irritert deg over at bildekvaliteten ikke er bedre enn den er.

Les mer

Levende bilder  i HD-oppløsning

Levende bilder i HD-oppløsning

Logitech er på banen med en ny serie webkameraer som kan ta opp video i full HD-oppløsning (1920 ganger 1080 piksler), og flaggskipet heter Logitech HD Pro Webcam C910

Les mer

Nyeste

Overvåking: Så billig er det

Overvåk huset ved hjelp av et nettverkskamera når du er på ferie.

Les mer

Hvem ser deg?

Kjeltringer kan bruke nettkameraet som et vindu til boligen din.

Les mer

Spill inn videoer med pc-en

Med et nytt webkamera i HD-klassen kan du ta opp video i fantastisk kvalitet. Men det er absolutt ikke det samme hvilket webkamera du velger - Les testen vår.

Les mer