Cookies- og Brukervilkår


Test av webkameraer

Selv om det står Full HD på siden av webkameraet, er dette absolutt ikke en garanti for høy bildekvalitet eller jevne bevegelser i opptaket. Les testen vår, og finn ut hvilket luksuswebkamera som gir deg de beste videoopptakene.

Last ned artikkel - bare for brukere

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om webkameraer.

Med et nytt webkamera i HD-klassen kan du ta opp video i fantastisk kvalitet.

De aller fleste bærbare pc-er leveres med et innebygd webkamera som sitter i rammen over skjermen. Hvis du ikke allerede har et webkamera i datamaskinen, får du dem kastet etter deg på den nærmeste pc-butikken for noen få hundrelapper. Men du bør egentlig bare glemme alt om de innebygde og billige typene. For hvis du vil ha opptak i høy oppløsning som har god bildekvalitet og jevne bevegelser, må du investere i luksusutgaven av et webkamera. De kan ta opp i den høye oppløsningen som kalles Full HD og er på 1920 x 1080 piksler. Og det er også stor forskjell på bildekvaliteten mellom ulike Full HD-kameraer.

Video uten hakking
Det er absolutt ikke det samme hvilket webkamera du velger. Og den avgjørende forskjellen mellom testdeltakerne er om de har muligheten til å komprimere den innspilte videoen eller ikke. For de kameraene som selv komprimerer opptakene, leverer flytende video uten hopping og hakking i høyeste oppløsning. Med et ”gammeldags” webkamera må datamaskinen gjøre den oppgaven, og den bruker en så stor del av pc-ens ressurser at selv den råtassen vi har som testdatamaskin, knapt klarte å holde følge. Resultatet blir dermed hakkende og forsinkede videoopptak som har store problemer med å holde følge med bevegelsene dine.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
HD-video i mange farger

HD-video i mange farger

Hvis du bruker pc-en til videosamtaler på nettet, har du kanskje irritert deg over at bildekvaliteten ikke er bedre enn den er.

Les mer

Levende bilder  i HD-oppløsning

Levende bilder i HD-oppløsning

Logitech er på banen med en ny serie webkameraer som kan ta opp video i full HD-oppløsning (1920 ganger 1080 piksler), og flaggskipet heter Logitech HD Pro Webcam C910

Les mer

Overvåk huset på nettet

Overvåk huset på nettet

D-Link lanserer en internettbasert tjeneste for videoovervåking av huset via en mobiltelefon.

Les mer

Nyeste

Overvåking: Så billig er det

Overvåk huset ved hjelp av et nettverkskamera når du er på ferie.

Les mer

Hvem ser deg?

Kjeltringer kan bruke nettkameraet som et vindu til boligen din.

Les mer

Spill inn videoer med pc-en

Med et nytt webkamera i HD-klassen kan du ta opp video i fantastisk kvalitet. Men det er absolutt ikke det samme hvilket webkamera du velger - Les testen vår.

Les mer