Cookies- og Brukervilkår


På skattejakt med geocaching

Frisk luft, mosjon og en morsom dag med spennende opplevelser i byen eller naturen. Det er ingrediensene i aktiviteten geocaching. Hvis du har en helt vanlig GPS, kan du også være med på moroa.

Last ned artikkel

Små GPS-enheter har etter hvert blitt allemannseie. I dag finner vi dem innebygd i mobiltelefoner og mye annen elektronikk. Men er du klar over at du kan bruke den avanserte veiviseren din til helt andre ting enn å finne fram fra én adresse til en annen? Du kan for eksempel ta med den lille veiviseren på en moderne skattejakt, hvor koordinater og satellitter har erstattet det gode gamle papirkartet.

Geocaching er en ny form for skattejakt som har spredt seg over mesteparten av kloden. Med geocaching bruker du sider på nettet til å finne koordinater til skatter – eller caches, som de heter på fagspråket. Skattene kan ligge nesten hvor som helst – i nærområdet ditt, i nærheten av hytta eller kanskje til og med der du skal på sommerferie.

Du skriver bare inn koordinatene i GPS-en, så viser den deg veien gjennom terrenget til skatten. Det høres kanskje enkelt ut, men det kan være en utfordring å finne fram til en bestemt cache.

Her tar vi en titt på geocaching-verdenen. Vi forteller hva du trenger av utstyr og viser hvordan du kommer deg ut i naturen med familie og venner. Og hvem vet? Kanskje geocaching kan føre deg til nye steder og gi deg opplevelser som du aldri ville fått ellers.

Sånn planlegger du jakten

Før du legger ut med GPS-en i hånda, må du velge de cachene som du vil prøve å finne på turen. For å gjøre det kan du bruke nettsiden Geocaching.com til å finne og registrere cacher. Nettsiden er den aller største og mest omfattende for geocachere. Du må ha en profil for å bruke den. Her viser vi hvordan du går fram for å opprette din egen profil og søke etter en cache på nettsiden.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Navigon 2110

Navigon 2110

En enkel og brukervennlig GPS med mange gode funksjoner.

Les mer

Sosiale medier på GPS

Sosiale medier på GPS

Det nyeste produktet for bilnavigasjon fra Garmin har tatt til seg en av de viktigste trendene i tiden – de sosiale mediene. GPS-en kan holde orden på Facebook-vennene dine og fortelle deg nøyaktig hvor de befinner seg.

Les mer

Turkart med høydeforskjeller

Turkart med høydeforskjeller

En GPS kan vise vei overalt. De fleste har også mye informasjon om andre ting enn veier, som f.eks. bensinstasjoner og turistmål.

Les mer

Nyeste

Slik virker GPS-teknologien

Takket være en integrert GPS-krets vet telefonen din nøyaktig hvor i verden du befinner deg.

Les mer

Den beste navigasjonen på smarttelefonen

Kan mobilen erstatte en avansert og dyr GPS til bilen? Vi tester seks navigasjonsapper til Android, iOS og Windows.

Les mer

Finn skatter med mobilen din

GRATIS GUIDE: Slik drar du på skattejakt med smarttelefonen din og geocaching

Les mer