Cookies- og Brukervilkår


5 påskeegg på pc-en

Fly en F16 i Google Earth, se morsomme og uventede resultater når du bruker søkemotoren. Her er fem underholdende påskeegg som du finner på din egen pc.

Påskeegg er gjerne av sjokolade, men de kan også være skjulte hemmeligheter i programmer og hjemmesider. Det kan for eksempel være små, skjulte animasjoner, spill, programmer, skjulte meldinger eller intern humor som programmererne bevisst legger inn i programmer, spill eller hjemmesider. Her ser du hvordan du finner skjulte påskeegg i fem programmer og hjemmesider.

Chrome og søkemotoren Google inneholder en rekke hemmeligheter som utløses hvis du skriver de rette ordene.

Prøv å skrive ”Do a barrel roll” uten anførselstegn i Googles søkemotor eller adresselinjen i Chrome, og se hva som skjer. Det fungerer også i andre nettlesere som Edge, Internet Explorer og Firefox på hjemmesiden til Google.

Skriver du ”Atari Breakout” og utfører et søk med bilder under fanen "Bilder" på hjemmesiden til Google, blir leservinduet til et populært klassisk dataspill.

YouTube byr også på påskeegg. Underholdningen starter hvis du skriver ”Do the Harlem Shake” uten anførselstegn og trykker på Enter-tasten.

Hvis du trykker på piltastene når Youtube er i ferd med å laste inn en video og den sirkeformede pilen i videovinduet er synlig, forvandler pilen seg til en slange i det klassiske Snake-spillet.

Google Earth er en virtuell globus med satellitt- og luftfoto over Jorden. Det fantastiske programmet som du kan laste ned og installere, inneholder faktisk også en flysimulator.

Åpne Google Earth og trykk på Ctrl + Alt + A på tastaturet for å velge mellom en F16-jager eller et lite propellfly. Start flysimulatoren, og åpne gjerne en hjelpeside ved å trykke på Ctrl + H. Da ser du hvordan du styrer flyet. Du kan blant annet bruke piltastene, Page Up/Down og piltaster + Alt eller Ctrl.


Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Smågale Wikipedia-kriger

Smågale Wikipedia-kriger

"Nei, det er hun ikke – jo, det er hun det så", ekspertene på Wikipedia er ikke alltid enige. Og uenigheten går ikke stille for seg.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Alle nyheter i samme vindu

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdAlle nyheter i samme vindu

I stedet for å besøke de samme nyhetssidene igjen og igjen, kan du samle nyhetene i nyhetsvarslinger, slik at du bare får nyheter som interesserer deg.

Les mer

Nyeste

EU vil ha gratis internett

I fremtiden vil alle i EU ha gratis WiFi, 100 Mbit og 5G-nettverk. Les hvorfor her.

Les mer

Den første hjemmesiden fyller 25 år

Den første hjemmesiden på internett jubilerer – og den er fortsatt på nett! Her ser du den.

Les mer

Bli flinkere til å søke i Google

3 gode tips om Google-søking

Les mer