Dette googlet vi i 2016

Google har presentert de ordene nordmenn søkte mest etter i 2016, og førsteplassen går til en litt uventet kandidat.

4. januar 2017 av Henning Rasmussen

De fleste av oss bruker søketjenesten Google mange ganger daglig, og på et år blir det til milliarder av søk.

Hvert år ved nyttår avslører Google hva vi nordmenn – og resten av verden – har søkt mest etter, og i år er vinneren "jovial". Søket skyldes nok Freddy Kalas´ store hitlåt Jovial, som herjet på listene i fjor sommer.

Andre artister vi har søkt flittig på, er brødreduoen Marcus og Martinus, mens Sophie Elise topper listen over kvinnelige bloggere. Ikke uventet har den kommende presidenten i USA også vært omfattet av stor interesse i året som gikk. Blant norske politikerne er det Sylvi Listhaug flest vil vite noe om.

Idrettsutøverne Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby har naturlig nok fått en god dose søk i året som gikk, og det samme gjelder den kritikerroste tv-serien Skam, som nå slår stort an også i våre naboland.

Pokemon Go tar av På verdensbasis ser søkelisten litt annerledes ut. Det populære mobilspillet Pokemon Go ble fort en landeplage og ligger på topp. En annen vinner er "iPhone 7" – telefonen som ble lansert av Apple i fjor høst, men som også ble gjenstand for atskillige spekulasjoner i god tid før presentasjonen.

Både "iPhone 7" og "Pokemon Go" er med andre ord emner som har verdensomspennende interesse.

**Se listen over de mest populæreste søkeordene i Norge

Se listen over de mest populære søkeordene i verden**

Kanskje du er interessert i...