Googlesøg

Du kan reklamere for Google

Ansiktet og navnet ditt kan bli brukt i Google-reklamer når brukerbetingelsene blir endret i november.

16. oktober 2013

Hvis du har en Google-konto, vil det etter den 11. november være lurt å ta en ny titt på brukerbetingelsene du har godtatt, for da endrer Google dem sånn at navnet ditt og bilder av deg fra da av kan bli brukt i en reklame for konsernet.

Bildene kan komme fra Google Plus-kontoen. Hvis du ikke har det, kan Google også bruke profilbildet fra den vanlige Google-kontoen din.

Når du for eksempel anmelder et YouTube-klipp, kan ansiktet og navnet ditt altså dukke opp i en av Googles mange annonser.

Disse betingelsene har lenge vært obligatoriske på Facebook. Hos Google kan du altså velge om du vil reservere deg mot dette, men det er da noe du må gjøre selv.

Hvis du vil være helt sikker på at Google ikke bruker et bilde av deg, anbefaler vi at du fjerner profilbildet. Det gjør du ved å logge deg på for eksempel Gmail-kontoen. Klikk på profilbildet og så på ”Bytt bilde” for å gå til innstillingene dine. Der kan du klikke på ”Ingen bilder” og så ”Bruk endringer”.

Kanskje du er interessert i...