Gmail Block

Ny blokkeringsfunksjon i Gmail

Google har lansert en ny funksjon i Gmail som gjør det mulig å blokkere epost fra enkeltbrukere og si opp abonnement på nyhetsbrev direkte i Gmail.

24. september 2015

Som noe helt nytt blir det nå mulig å blokkere personer i Gmail. Det betyr at du kan slippe helt å motta epost fra avsendere du helst vil slippe å høre fra. Funksjonen fungerer både i nettleseren og i mobilappen.

Hittil har du bare hatt muligheten til å markere meldinger som uønsket, eller "spam", slik at meldingene legges i en egen mappe, der innholdet slettes etter 30 dager.

Dessuten har Google lansert en funksjon som gjør det mulig å avslutte abonnement på nyhetsbrev direkte i Gmail. I dag må du først åpne nyhetsbrevet og bla deg helt ned til bunnen av meldingen, der du finner en kobling hvor det står "unsubscribe" eller lignende. Deretter blir du sendt videre til en hjemmeside hvor du må bekrefte at du ikke lenger vil motta nyhetsbrevene – før du får en bekreftelse i form av en epostmelding. Med den nye Gmail-funksjonen skal hele prosessen kunne gjennomføres med ett enkelt museklikk.

Blokkeringsfunksjonen i nettleseren er tilgjengelig nå, og neste uke kommer den også i appen. Funksjonen for avmelding fra nyhetsbrev forventes også å komme både for nettleser og telefon i nærmeste fremtid.

Kanskje du er interessert i...