MSN logo

Nettprat stenges etter 15 år

Nå er det snart slutt på å sende lynmeldinger over Microsofts MSN Messenger. Den populære tjenesten blir stengt den 31. oktober.

7. september 2014

Etter 15 år kommer nå slutten for Microsofts MSN Messenger, også kjent som Windows Live Messenger. Tjenesten for å sende lynmeldinger og føre videosamtaler ble lansert i 1999, og den har vært svært populær siden da.

Det var meningen at Microsoft skulle stenge Messenger i fjor. Fordi det fremdeles var så mange brukere, spesielt i Kina, lot de den leve der inntil videre. Men nå er det altså slutt, for den 31. oktober settes det et endelig punktum.

Messenger startet med som en ren lynmeldingstjeneste, men i årenes løp er det blitt lagt til flere og flere funksjoner, fra spill via videosamtaler til hundrevis av smilefjes.

Nå vil Microsoft ha deg til å bruke Skype istedenfor Messenger. Firmaet kjøpte opp Skype i 2011, og det fungerer på omtrent samme måte som Messenger. Du kan drive gratis nettprat og telefonsamtaler over nettet, foreta videosamtaler og i tillegg bruke den omtrent som en vanlig telefon.

Kanskje du er interessert i...