Kickstarter logo

Få ideene dine finansiert på nettet

Nettsiden Kickstarter.com har kommet med norsk innhold. Dermed kan du få finansiert gode ideer hvis folk liker dem.

2. november 2014

Kickstarter.com er en nettside der det går an å finansiere ideer gjennom såkalt crowdfunding. Det betyr at du legger ideen eller oppfinnelsen ut på nettsiden sammen med det beløpet som er målet. Så kan folk som blir interessert i den, støtte deg med et større eller mindre beløp.

Hvis du støtter noen andres ideer, kan du blant annet få du en liten gave eller førsterett til produktet, hvis det altså kommer i produksjon. Hvis det ikke blir betalt inn nok til å nå målet, får alle pengene sine tilbake.

Nettsiden ble lansert i 2009 og har siden da vært den største og mest populære crowdfunding-nettsiden. En lang rekke realiserte prosjekter er blitt finansiert gjennom Kickstarter, blant annet smartklokka Pebble og Neil Youngs musikkspiller PonoPlayer.

Og nå er det altså åpnet for norske prosjekter. Selv om det ikke er lang tid siden lanseringen, ligger det allerede flere prosjekter der, mer og mindre gjennomtenkte. Et av de bedre er en multikontakt av den typen som også kalles en "padde". Det spesielle er at denne kan monteres istedenfor den ytre plastdelen av en vanlig veggkontakt, så man slipper å bruke skjøteledninger bak tv-en.

Hvis du selv har en genial ide, er det bare å opprette deg som bruker og skrive en beskrivelse av den. Så må du bare håpe at andre også vil synes at ideen er verd å satse penger på

Kanskje du er interessert i...