Facebook Photo Editor

3 smarte tips til Facebook

Det finnes mange smarte funksjoner i Facebook. Du kan for eksempel lett gi bildene et løft med din egen tekst og flotte farger, eller du kan lagre videoklipp til senere bruke. Her har du tre supertips.

1. april 2016 av DAU

Facebook gjør det lettere å følge med på hva familie, venner, skolekamerater og gamle bekjente opplever. Her ser du hvordan du gjør bildene dine flottere, lagrer videoklipp og innlegg for senere bruk, og hvordan du synkroniserer kalenderen i Facebook med Google-kalenderen.

Det er ikke mulig å få med seg alle innlegg, bilder og videoklipp i nyhetsstrømmen på Facebook. Hvis du finner noe interessant som du ikke har tid til å se på med det samme, har Facebook en smart funksjon for å lagre en kobling som du kan finne frem senere, når det passer bedre. Hvis du for eksempel ser et videoklipp på tidslinjen som du vil lagre til senere, klikker du på nedtrekksmenyen (nedoverpilen på høyre side av innlegget), og velger ”Lagre video”. Under "Lagret" i venstre kolonne finner du deretter dette og alle andre innlegg du har lagret.

En kalender er som en personlig assistent og gir oversikt over alle dine avtaler og kommende begivenheter. Hvis du bruker kalenderfunksjonene i både Facebook og Google, er det både smart og enkelt å synkronisere dem.

Velg et kommende arrangement, for eksempel en konsert, på Facebook. På siden for arrangementet, klikker du på knappen med tre prikker og velger ”Eksporter arrangementet”, så åpnes en dialogboks. Marker og kopier nettadressen under ”Abonner på alle kommende arrangementer i kalenderen”. Lukk dialogboksen, og åpne Google Kalender. I venstre kolonne ved ”Andre kalendere” klikker du på pilen for å åpne nedtrekksmenyen og velger ”Legg til via nettadresse”. Sett inn den kopierte nettadressen og klikk på knappen ”Legg til kalender”.

Det er enkelt å dele bilder på Facebook. Hvis du gjerne vil gi bildene et løft med litt tekst, eller gjøre fargene mer dramatiske, kan du bruke bildebehandlingsfunksjonene i Facebook.

Legg til et bilde. Når bildet er lastet opp, holder du musepekeren over miniatyrbildet og klikker på pensel-ikonet "Rediger bildet". Nå kan du behandle bildet med forskjellige filtre, du kan beskjære det, legge til tekst og legge til etiketter.

Kanskje du er interessert i...