Cookies- og Brukervilkår


3 smarte tips til Facebook

Det finnes mange smarte funksjoner i Facebook. Du kan for eksempel lett gi bildene et løft med din egen tekst og flotte farger, eller du kan lagre videoklipp til senere bruke. Her har du tre supertips.

Facebook gjør det lettere å følge med på hva familie, venner, skolekamerater og gamle bekjente opplever. Her ser du hvordan du gjør bildene dine flottere, lagrer videoklipp og innlegg for senere bruk, og hvordan du synkroniserer kalenderen i Facebook med Google-kalenderen.

Det er ikke mulig å få med seg alle innlegg, bilder og videoklipp i nyhetsstrømmen på Facebook. Hvis du finner noe interessant som du ikke har tid til å se på med det samme, har Facebook en smart funksjon for å lagre en kobling som du kan finne frem senere, når det passer bedre.
Hvis du for eksempel ser et videoklipp på tidslinjen som du vil lagre til senere, klikker du på nedtrekksmenyen (nedoverpilen på høyre side av innlegget), og velger ”Lagre video”. Under "Lagret" i venstre kolonne finner du deretter dette og alle andre innlegg du har lagret.

En kalender er som en personlig assistent og gir oversikt over alle dine avtaler og kommende begivenheter. Hvis du bruker kalenderfunksjonene i både Facebook og Google, er det både smart og enkelt å synkronisere dem.

Velg et kommende arrangement, for eksempel en konsert, på Facebook. På siden for arrangementet, klikker du på knappen med tre prikker og velger ”Eksporter arrangementet”, så åpnes en dialogboks. Marker og kopier nettadressen under ”Abonner på alle kommende arrangementer i kalenderen”. Lukk dialogboksen, og åpne Google Kalender. I venstre kolonne ved ”Andre kalendere” klikker du på pilen for å åpne nedtrekksmenyen og velger ”Legg til via nettadresse”. Sett inn den kopierte nettadressen og klikk på knappen ”Legg til kalender”.

Det er enkelt å dele bilder på Facebook. Hvis du gjerne vil gi bildene et løft med litt tekst, eller gjøre fargene mer dramatiske, kan du bruke bildebehandlingsfunksjonene i Facebook.

Legg til et bilde. Når bildet er lastet opp, holder du musepekeren over miniatyrbildet og klikker på pensel-ikonet "Rediger bildet". Nå kan du behandle bildet med forskjellige filtre, du kan beskjære det, legge til tekst og legge til etiketter.


Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Selg tingene dine på Facebook

Selg tingene dine på Facebook

Kjempen av sosial medier vil på bruktmarkedet.

Les mer

1500 kule Facebook-emojier!

1500 kule Facebook-emojier!

Facebooks har nettopp avduket 1500 nye emojier til Messenger-appen, slik at du kan skrive raskere og morsommere meldinger.

Les mer

Facebook vil ha kloa i mobilen

Facebook vil ha kloa i mobilen

Hvis du bruker Facebook på smartmobilen din, har du sikkert allerede gitt dem lov til å ringe og sende beskjeder i ditt navn.

Les mer

Nyeste

Facebook på slankekur

Messenger Lite er en ny app som bruker mindre strøm og data på telefonen.

Les mer

Selg tingene dine på Facebook

Kjempen av sosial medier vil på bruktmarkedet.

Les mer

Sikker klikking på Facebook-koblinger

Nå trenger du ikke lenger være redd farlige koblinger på Facebook.

Les mer