FacebookM

Facebook klar med virtuell hjelper

Facebook melder at de er klare med en virtuell hjelpefunksjon som blant annet kan hjelpe til med bestillinger, reservasjoner og påminnelser.

30. august 2015

Trenger du en hjelpende hånd til for eksempel å bestille blomster, reservere bord på en restaurant eller bare minne deg på avtaler? I så fall er Facebook klar til å hjelpe deg. Det sosiale nettverket er nemlig i ferd med å lansere en ny virtuell hjelper, med det enkle navnet "M".

M er en del av Facebook Messenger, som er Facebooks egen meldingstjeneste, og fungerer både på nettet og som selvstendig app på en smarttelefon. Hjelperen er tekstbasert, og du kan altså ikke snakke til M, som man kan med andre virtuelle assistenter som Apples Siri, Google Now og Cortana i Windows 10.

Inntil videre befinner M seg fortsatt i testfasen. Foreløpig er det derfor et fåtall som har tilgang til funksjonen. Det er fortsatt uvisst når eller om den blir tilgjengelig i Norge, men Facebook virker veldig entusiastiske når de snakker om M, og derfor er det neppe lenge til du får tilbud om å bruke funksjonen i Facebook Messenger.

Kanskje du er interessert i...