Fotoalbum på Facebook

Vit hvem du deler bilder med på Facebook.

© Facebook

Gjør Facebook-bilder private

Du behøver ikke å dele Facebook-bildene dine med gud og hvermann – her er tre løsninger for å få kontroll over hvem som kan se bildene.

1. mars 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det finnes mengder av barn i karnevalskostymer, mer eller mindre fantastiske måltider og eksotiske feriemål på Facebook.  

Er du typen som til stadighet legger ut bilder i det sosiale mediet, har du kanskje gjort deg noen tanker om hvem som kan se bildene. For er det sikkert at alle vennene dine er like interessert i bilder av minstemann på besøk hos Kaptein Sabeltann?

Heldigvis er det lett å ha kontroll over hvem som får se bildene du legger ut – både enkeltbilder og hele album.  

Her er tre tips om hvordan du deler bildene dine med hele venneflokken, eller sørger for at du er den eneste som kan se dem.

1. Lag en lukket gruppe

En lukket Facebook-gruppe er en enkel løsning for å gi familien muligheten til å følge barnas oppvekst. 

Her kan du dele bilder og historier som kun er synlige for gruppens medlemmer.

2. Velg ditt publikum

Når du laster opp bilder på Facebook, trenger du ikke å dele dem med alle du er venn med.  

Til venstre for den blå Publiser-knappen kan du velge om bildet skal være offentlig, om bare vennene dine skal se det eller om det bare er for deg selv eller utvalgte brukere.

Du kan også la forskjellige grupper av venner, for eksempel bare familie eller kolleger, få se bildene. 

3. Skift deleinnstillingene

Eksisterende fotoalbum kan endres fra å være offentlige til å bli private, som kun deles med en bestemt gruppe. 

Åpne bildene dine, velg Album og klikk på det lille tannhjulet som vises ved hvert album. 

I menyen kan du bestemme hvem som skal se dette albumet.

Kanskje du er interessert i...