Beskytt personlig informasjon på Facebook

I kjølvannet av den aktuelle Facebook-skandalen, gir vi deg en guide som viser hvordan du beskytter personlig opplysniner på Facebook. 

Slik sikrer du personlig informasjon på Facebook

Facebook er i hardt vær for måten de har latt være å beskytte brukernes data på. Her viser vi hva du kan gjøre for å beskytte personlig informasjon på Facebook.

26. mars 2018

I forbindelse med skandalen rundt Facebooks lettvinte behandling av brukerinformasjon, er det flere som anbefaler at du sletter Facebook-kontoen permanent.

For alle som bruker Facebook til å holde kontakt med grupper og venner, er ikke det noe alternativ. 

Hvis du ikke vil slette kontoen, men vil beskytte følsom informasjon så godt det lar seg gjøre, kan du i stedet sikre informasjonen ved å velge de riktige Facebook-innstillingene. Her viser vi hvordan du går frem.

Slik beskytter du privat informasjon på Facebook:

Hvis du helt vil hindre at Facebook deler opplysningene dine med apper og programmer, kan du slå av Facebooks såkalt API-plattform.

Det hindrer Facebook i å sende informasjon fra profilen din til andre apper. Det betyr også at du ikke lenger kan bruke Facebook til å logge deg inn på Instagram, Twitter eller andre apper.

  • For å finne dette må du gå til Innstillinger på Facebook og deretter velge underkatgorien Apper
  • Her skal du klikke på Rediger under valget for apper, nettsteder og utvidelser.
  • Klikk deretter på Deaktiver plattform.

Facebook privatliv

Hvis du deaktiverer API-plattformen i Facebook-kontoen, kan ikke Facebook sende informasjon om deg videre til tredjepart.

Begrens hva andre kan se på Facebook:

Når Facebook-vennene dine bruker en app, kan de noen ganger finne profilen din fra den samme appen – for eksempel hvis de inviterer deg til å bruke appen.

Slik kan dine venners apper også se annen informasjon om deg, for eksempel når du har  fødselsdag eller hvor du bor.

Denne informasjonen får de tilgang til uten ditt samtykke.

Hvis du vil begrense hva venners apper kan se om deg, må du:

  • Gå til innstillinger og apper, og velge innstillingen som heter Apper andre bruker.
Facebook privatliv

Ha kontroll over hva venner kan se og dele via applikasjoner i Facebook. Slik sikrer du at informasjonen din ikke blir delt.

  • Når du trykker på rediger, får du opp en side hvor du kan velge hva andre brukeres apper kan se om deg. 
  • Her er det lett å markere hvilken informasjon du vil dele. Du kan også fjerne markeringen ved samtlige punkter. Klikk deretter på Lagre.

Vil du heller slette Facebook-kontoen for alltid, finner du en guide om hvordan du gjør det her.

Akkurat nå kan du få Komputer for alle og en elegant Bluetooth-høyttaler for kun kroner 69,50. Du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...