Cookies- og Brukervilkår


Finn de billige reisene på nettet

Det er masse penger å spare hvis du bestiller ferien på det helt rette tidspunktet. Vi kan ikke gi deg noen garantier for halv pris eller luksusferie til 1000 kroner, men til gjengjeld gir vi gode råd til hvordan du kan øke sannsynligheten for å finne din neste reise til en god pris.

Bestill reisen i forveien, reis midt på natten med et ukjent selskap, eller book billettene fra en mindre kjent reiseagent. Det er mange tips til hvordan du kan spare penger på reisen, men hvilke skal du lytte til, og hvilke skal du se igjennom fingrene med. Vi har samlet noen vel anerkjente tips til å komme billig avsted og nyte sydens sol, spennende storbyreiser eller en helt fremmed kultur.

GODE RÅD

Rådene spenner alt fra når du skal bestille til hvordan du skal bestille, og har du disse i bakhodet, kan du være heldig å kutte en god del av regningen. Vi kan dessverre ikke garantere for store besparelser, men muligheten for å komme over et god tilbud blir helt klart større.

Den gode nyheten er at du kan orde alt sammen på internett, og ikke behøver å reise deg fra kontorstolen. Så len deg godt tilbake og finn din billige reise nå.

Bestill i god tid
Det kan gjerne lønne seg å være ute i god tid når du skal bestille reisen din. De billige flybillettettene er nemlig dem som går først når billettene blir lagt ut for salg. Destinasjonen har stor innflytelse på hvor lang tid i forkant av reisen du bør bestille, men fire til fem uker før reisedagen pleier å være et godt tidspunkt.

Godt vær gir gode priser
Tilbud og etterspørsel på flybilletter har stor betydning for prisen, og derfor betyr godt norsk vær som regel også lave priser. Er det 25 grader og full sol i mai, kan det altså være det helt rette tidspunktet å booke sommerferien på.

Bruk en reisesøkeside
Det kan være vanskelig å sammenligne priser mellom forskjellige reise- eller flyselskaper. For å skaffe seg oversikt og en billig pris kan du med fordel bruke søkesider som Momondo eller Travelmarket. De er to av nettets beste, og her kan du lett sjekke priser opp mot hverandre.

Kjøp reisen tirsdag
Den gode besparelsen finner du tirsdag ettermiddag. Det høres kanskje rart ut, men ikke desto mindre er det mening i det, viser flere analyser fra reisesider som for eksempel Momondo og Travelmarket. Flyselskapene sender nemlig ofte ut tilbud etter helgens onlinesalg, og matcher deretter hverandres priser på tirsdag.

Hotell og fly i samlet pakke
Velger du å kjøpe fly og hotell i én og samme pakke, kan du som regel slippe billigere enn om du kjøpte de to separat. Som regel blir i hvert fall flybillettene billigere når du velger å booke hotellrom sammen med flyreisen.

Sjekk to enkeltbilletter
Skal hele familien av gårde på vinterferie til de franske alper for å stå på ski, virker det mest logisk at det er mulig å få en mengderabatt hvis dere kjøper billettene samlet. I mange tilfeller kan det faktisk gjøre reisen dyrere. Reiser dere fem personer, og det for eksempel bare er fire billige billetter igjen, får dere ikke de fire billige og en enkelt til standard pris. Sjekk derfor alltid prisen på en enkeltreisende med samme avgang, for det kan være penger å spare.

Utenfor sesongen eller skolesommerferien
Det siste gode rådet er å reise utenom høysesongene. Reisebyråer kjenner godt til begrepet skoleferier, og de setter ofte prisene høyt i de periodene hvor far, mor og barn har fri til å reise sammen. En sikker vei til besparelser er derfor å legge solferien på Mallorca til tidspunkter hvor de fleste er på jobb – så slipper du også overfylte badestrender og lange køer til de lokale severdighetene.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Det Facebook vet om deg tilsvarer en hel bok.

Det Facebook vet om deg tilsvarer en hel bok.

Du kan laste ned alt Facebook vet om deg. Det kan være flere hundre sider.

Les mer

Få en god pris på pc-utstyr

Få en god pris på pc-utstyr

Vil du kjøpe datautstyr til en rimelig penge? Bruk prisalarmen på prisjakt.no, og få et varsel når prisen faller.

Les mer

Smågale Wikipedia-kriger

Smågale Wikipedia-kriger

"Nei, det er hun ikke – jo, det er hun det så", ekspertene på Wikipedia er ikke alltid enige. Og uenigheten går ikke stille for seg.

Les mer

Nyeste

EU vil ha gratis internett

I fremtiden vil alle i EU ha gratis WiFi, 100 Mbit og 5G-nettverk. Les hvorfor her.

Les mer

Den første hjemmesiden fyller 25 år

Den første hjemmesiden på internett jubilerer – og den er fortsatt på nett! Her ser du den.

Les mer

Bli flinkere til å søke i Google

3 gode tips om Google-søking

Les mer