Cookies- og Brukervilkår


EU vil ha gratis internett

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har en ambisiøs plan om at alle i EU skal få gratis tilgang til 100 Mbit internett og 5G-nettverk på telefonen.

EU er kanskje mest kjent for sine rigide krav om former på grønnsaker og sine utallige skatter og avgifter, men nå kommer det nyheter som blir godt mottatt: I en tale sist uke avslørte presidenten for EU-kommisjonen en svært ambisiøs handlingsplan for det digitale Europa – nemlig gratis nettilgang innen EU.

Innen 2020 skal minst én by i alle de 27 EU-landene ha lansert et kommersielt 5G-mobilnett, slik at smarttelefoner kan gå på nettet med gigabit-hastigheter. Testene av den nye standarden vil starte allerede i 2018, skriver BBC.

Samtidig vil Juncker at alle europeiske byer og tettsteder skal få gratis trådløst internett, også det innen 2020. Ambisjonen er at 6000–8000 småbyer skal få tilgang til ordningen og kommisjonen forventer omkring 40–59 millioner brukere hver dag.

Og ambisjonene stoppet ikke der. I følge kommisjonen skal alle husholdninger innen 2025 få en internetthastighet på minst 100 Mbit i sekundet – med mulighet til å oppgradere til minst 1 Gigabit. Det er for mange et stort sprang, for i enkelte områder, for eksempel på den danske landsbygda, leverer ikke teleselskapene annet enn langsom ADSL på 1 Mbit – og det på en god dag.

Komputer for alle vil følge saken.
Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Hedy Lamarr fant opp WiFi

Hedy Lamarr fant opp WiFi

Hedy Lamarr er mest kjent som skuespiller i Hollywood, men hun er faktisk også opphavskvinnen til en teknologi som blant annet har gjort WiFi og Bluetooth mulig.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Alle nyheter i samme vindu

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdAlle nyheter i samme vindu

I stedet for å besøke de samme nyhetssidene igjen og igjen, kan du samle nyhetene i nyhetsvarslinger, slik at du bare får nyheter som interesserer deg.

Les mer

Nyeste

EU vil ha gratis internett

I fremtiden vil alle i EU ha gratis WiFi, 100 Mbit og 5G-nettverk. Les hvorfor her.

Les mer

Den første hjemmesiden fyller 25 år

Den første hjemmesiden på internett jubilerer – og den er fortsatt på nett! Her ser du den.

Les mer

Bli flinkere til å søke i Google

3 gode tips om Google-søking

Les mer