Cookies- og Brukervilkår


Vet kua hva som venter den?

Wikipedia-skribenter kan være sta mennesker, og det har resultert i helt vanvittige redigeringskriger. Små detaljer har blitt endret frem og tilbake utallige ganger.

Wikipedia har selv laget en oversikt over de rareste "redigeringskrigene", og den har blitt lang. Her er tre utvalgte.

Listen over kjente jomfruer
Det er kanskje litt pussig at Wikipedia har påtatt seg oppgaven med å holde denne listen oppdatert – men slik er det. På og av denne listen var i hvert fall Britney Spears et utall ganger i tenårene. Etter noen år på baken og et par fødsler har de kommet til enighet om at hun ikke lenger hører hjemme der.

Araknafobi
Den engelskspråklige Wikipedia-artikkelen om frykt for edderkopper ble arena for et sant dilemma. I hvert fall ifølge en gruppe opphissede debattanter. Diskusjonen handlet om hvorvidt man kunne illustrere artikkelen med et bilde av en edderkopp – det kunne jo skremme eventuelle interesserte vekk fra artikkelen …

Kuvelting
Kulturfenomenet "å velte en ku" (cow tipping) går ut på å snike seg inn på en ku og så velte den overende. Hvor snilt dette er, kan nok diskuteres – men debatten gikk ikke på hva du gjorde – men på bildeteksten til illustrasjonen av en ku som sto i enga. Forslag som "Et intetanende potensielt offer" falt noen tungt for brystet, mens tilsynelatende ukontroversielle alternativer som "Mø" og "En ku" heller ikke vant særlig gehør.

Se oversikt over redigeringskriger på Wikipedia

> Les mer om Wikipedia

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Alle nyheter i samme vindu

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdAlle nyheter i samme vindu

I stedet for å besøke de samme nyhetssidene igjen og igjen, kan du samle nyhetene i nyhetsvarslinger, slik at du bare får nyheter som interesserer deg.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Flott ny side til klubben

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFlott ny side til klubben

Sånn kan foreningen din bruke gratistjenesten 123hjemmeside.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Oversett Internett til norsk

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdOversett Internett til norsk

Med par klikk kan du få oversatt fremmedspråklige nettsider til norsk.

Les mer

Nyeste

Smågale Wikipedia-kriger

"Nei, det er hun ikke – jo, det er hun det så", ekspertene på Wikipedia er ikke alltid enige. Og uenigheten går ikke stille for seg.

Les mer

Få en god pris på pc-utstyr

Vil du kjøpe datautstyr til en rimelig penge? Bruk prisalarmen på prisjakt.no, og få et varsel når prisen faller.

Les mer

Jesus er henvist til andreplassen

På Wikipedias rekordliste over de mest redigerte artiklene om personer, blir Jesus forbigått av en amerikansk president. Michael Jackson er nummer tre på listen.

Les mer