Cookies- og Brukervilkår


Google sperrer for Internet Explorer

Etter en ny oppdatering av Internet Explorer får en stor andel ikke lenger brukerstøtte til Googles tjenester.

Da Microsoft i oktober lanserte en stor oppdatering til Windows 8, kom den 11. versjonen av nettleseren Internet Explorer samen med den. Denne nye oppdateringen skaper nå problemer for alle som fremdeles bruker den 9. versjonen av Internet Explorer. De kan ikke lenger få brukerstøtte til Googles mange tjenester, for søkegiganten støtter bare de to til enhver tid nyeste versjonene av Microsofts nettleser, og det er nå 10 og 11.

Du vil fremdeles kunne logge deg på Googles tjenester selv om du bruker Internet Explorer 9, men det vil ikke være noen hjelp å få hos Google hvis du for eksempel skulle få problemer med Gmail-kontoen din. I tillegg vil konsernet slutte å teste nye funksjoner på de eldre Microsoft-nettleserne, så det fins ingen garanti for at du vil ha tilgang til dem i framtiden.

I fjor mistet de som fremdeles bruker Internet Explorer 8 også muligheten for å få brukerstøtte fra Google idet Internet Explorer 10 kom ut. Ifølge nettsiden Netmarketshare.com har dermed 35 prosent av verdens nettsurfere mistet den muligheten. Men siden maskinparken byttes raskere ut i Norge og derfor er nyere enn i mange andre deler av verden, er det rimelig å anta at situasjonen ikke er like dyster her. Likevel vil det nok påvirke en god del.

Hvis du er usikker på hvilken versjon av nettleseren du bruker, kan du klikke på tannhjulet i øverste høyre hjørne av hovedvinduet og velge "Om Internet Explorer" i menyen. Da får du fram et vindu der versjonsnummeret blir vist med store tegn.

Hvis du bruker Windows Vista eller XP, slipper du å foreta denne manøveren. Internet Explorer 10 fungerer bare i Windows 7, 8 og 8.1. I så fall bør du heller bytte til for eksempel norske Opera, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Hvis du har Windows 7 eller nyere, kan du oppdatere til versjon 10 ved å følge denne lenken. Bla ned til norsk og velg riktig versjon til høyre på siden.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Slik gjør du Internet Explorer bedre

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSlik gjør du Internet Explorer bedre

Unngå den irriterende meldingen som vil deaktivere programtillegg i Internet Explorer.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Last ned den nye Internet Explorer

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdLast ned den nye Internet Explorer

Den 10. versjonen av Internet Explorer er raskere og sikrere enn noensinne, så det er mange gode grunner til å laste den ned.

Les mer

Bruker du en utdatert nettleser?

Bruker du en utdatert nettleser?

Nå gis det ikke lenger brukerstøtte på eldre utgaver av Internet Explorer. Sjekk om du har den nye versjonen her.

Les mer

Nyeste

Bruker du en utdatert nettleser?

Nå gis det ikke lenger brukerstøtte på eldre utgaver av Internet Explorer. Sjekk om du har den nye versjonen her.

Les mer

Slik gjør du Internet Explorer bedre

Unngå den irriterende meldingen som vil deaktivere programtillegg i Internet Explorer.

Les mer

Alvorlig sikkerhetsbrist i Explorer

Microsoft sender ut en viktig oppdatering til Internet Explorer etter å ha oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i nettleseren.

Les mer