Cookies- og Brukervilkår


Slik bruker du Bluetooth

Hva er egentlig Bluetooth, og hvordan bruker man det? Les vår bluetooth-guide til Android, iPhone og Windows-telefoner her.

Bluetooth er en teknologi for trådløs overføring av data fra bl.a. datautstyr til mobiltelefon, og omvendt. Flere og flere enheter bruker nå Bluetooth, for eksempel tastaturer, mus og høytalere.

HVORDAN KOBLER JEG PÅ BLUETOOTH?


Android:
1. Gå til: Innstillinger > Trådløs og nettverk > Innstillinger for Bluetooth. Her kobler du på bluetooth. Deretter begynner telefonen din å søke etter andre bluetooth-enheter i nærheten.

2. Ikke alle bluetooth-enheter aktiveres på samme måte. Det er derfor viktig at du leser bruksanvisningen til det enkelte produkt, og følger den aktuelle veiledningen for tilkobling.

3. Når du har aktivert den andre bluetooth-enheten, vil navnet på denne enheten dukke opp på telefonen din. Under navnet på telefonen, skal det dukke opp en beskjed om at du nå kan pare de to enhetene.

4. Når du har trykket på navnet, vil telefonen din oprette forbindelse til enheten. Noen enheter krever dessuten at du oppgir eller bekrefter en pinkode før forbindelsen kan oprettes.

iPhone:
1. Gå til: Innstillinger > Generelt > Bluetooth. Her kobler du til bluetooth, og deretter begynner telefonen din å søke etter andre bluetooth-enheter i nærheten.

2. Ikke alle bluetooth-enheter aktiveres på samme måte. Det er derfor viktig at du leser bruksanvisningen til det enkelte produktet, og følger den aktuelle veiledningen for tilkobling. Bluetooth-enheten din skal dessuden være maks 9 meter fra iPhonen din.

3. Når du har aktiveret den andre bluetooth-enheten, vil navnet på denne enheten dukke opp på iPhonen din.

4. Når du så har trykket på enhetens navn, vil iPhonen be deg bekrefte at du ønsker å sammenkoble enhetene. Når du har bekreftet dette, vil enhetene pares via bluetooth.

Windows Phone:
1. Gå til: Innstillinger > Bluetooth. Her kobler du på Bluetooth, og deretter begynner telefonen din å søke etter andre bluetooth-enheter i nærheten.

2. Ikke alle bluetooth-enheter aktiveres på samme måte. Det er derfor viktig at du leser bruksanvisningen til det enkelte produktet, og følger den aktuelle veiledningen for tilkobling

3. Når du har aktiveret den andre Bluetooth-enheten din, dukker navnet på enheten opp på telefonen din. Du blir nå bedt om å bekrefte at du ønsker å pare enhetene.

4. Når du har trykket på navnet, vil telefonen din så opprette forbindelse til enheten. Noen enheter krever dessuten at du oppgir eller bekrefter en pinkode før forbindelsen kan oprettes.

HVORFOR HETER DET BLUETOOTH?


Bluetooth betyr blåtann. Det var navnet på en av Danmarks første konger, Harald Blåtann, som regjerte i vikingtiden mellom 958 – 987. Noen kilder forteller at han fikk tilnavnet på grunn av en svart eller blå tann, mens andre hevder at det kommer av hans usedvanlige mørke hår og hud. Harald Blåtann var den første kongen som regjerte over et samlet Danmark, og i en periode hadde han også overherredømme over store deler av Norge. I starten siktet Bluetooth på en forening av telefonindustrien og dataindustrien, og derfor kom man på å navngi teknikken etter vikingkongen Harald Blåtann. Bluetooth-logon er også inspirert av runtegnene for H og B - med andre ord Harald Blåtanns initialer.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Trådløse høyttalere

Trådløse høyttalere

Mange databrukere irriterer seg over alle kablene som kobler pc-en til skjermen, tastaturet og nettverket, og ligger som svart spagetti rundt skrivebordet. Men nå lover Creative at de skal gjøre noe med kaoset.

Les mer

Smart Bluetooth-klemme

Smart Bluetooth-klemme

Jabra Clipper er et interessant produkt fordi det ikke bare er et vanlig Bluetooth-headsett

Les mer

Bluetooth i solskjermen

Bluetooth i solskjermen

Jabra Cruiser II er en høyttalertelefon til mobilen. Denne Bluetooth-enheten har en klemme som skal festes til solskjermen i bilen.

Les mer

Nyeste

Sådan slår du bluetooth til

Hva er egentlig Bluetooth, og hvordan bruker man det? Les vår bluetooth-guide til Android, iPhone og Windows-telefoner her.

Les mer

Bruk mobilen på stereoanlegget

Sandbergs produkter er pc-verdenens elektroniske svar på sveitserkniven – de produserer alt mulig du kan koble til en pc, og deres nyeste produkt følger fint opp denne tradisjonen.

Les mer

Bluetooth i solskjermen

Jabra Cruiser II er en høyttalertelefon til mobilen. Denne Bluetooth-enheten har en klemme som skal festes til solskjermen i bilen.

Les mer