Cookies- og Brukervilkår


Få et raskere nett med den nye 802.11ac-standarden

Med den nye nettverksstandarden 802.11ac får du et raskere trådløst nett enn noensinne. Vi har testet seks toppmoderne rutere.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Hvis du ikke er fornøyd med hastigheten og rekkevidden på det trådløse nettverket ditt, bør du vurdere å investere i en ny ruter som støtter den splitter nye standarden 802.11ac. Denne standarden, som avløser forgjengeren n-nettverk, gir deg nemlig mye bedre rekkevidde - også mellom forskjellige etasjer - og hastigheten er raskere enn noensinne.

Den raskeste ruteren i den store testen vår byr på en overføringshastighet på hele 339 Mbit i sekundet - til sammenlikning var den høyeste n-hastigheten i testen vår bare 133 Mbit i sekundet, altså under halvparten. Med de nye rekordhastighetene kan du strømme video i full HD til tv-skjermen, overføre filer mellom pc-er på hjemmenettverket og ha kapasitet til å koble mange forskjellige enheter på nettverket. En annen stor fordel ved ac-ruterne er bedre rekkevidde. Det betyr at du kan få en mer stabil forbindelse når du for eksempel sitter i hagen med pc-en eller prøver å sette opp et overvåkingskamera i garasjen.

I denne testen har vi imidlertid også lagt vekt på brukervennlighet, for det hjelper ikke med alle slags imponerende funksjoner hvis systemet er så komplisert at det nesten er umulig å bruke det. Testvinneren vår har et menysystem som er designet som Skrivebordet i Windows. Det er lett å finne ut av funksjonene, og du kan lage enkle snarveier til de funksjonene som du bruker mest.

I testen under kan du se hvilken ruter som stakk av med seieren.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den beste nettleseren

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdDen beste nettleseren

En nettleser gir deg tilgang til internett fra datamaskinen din. Den skal både være sikker og rask, og den må fungere uten problemer med alle nettsider, så tekst, bilder og video blir vist riktig.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Usedvanlig helstøpt ruter

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdUsedvanlig helstøpt ruter

ASUS RT-AC3200 er kort sagt en suveren ruter med usedvanlig mange gode og nyttige funksjoner.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Slik får du et bedre nettverk

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSlik får du et bedre nettverk

Med en ac-ruter kan du få et hjemmenettverk som både er raskt og har god rekkevidde.

Les mer

Nyeste

Så raskt blir 5G-nettverket

Amerikanske forskere er nær et gjennombrudd for å kunne sende 10 Gigabit data per sekund til mobiltelefonen.

Les mer

Lynraskt nettverk rett rundt svingen

Huawei har avslørt at den ekstremt raske 5G-standarden for mobile nettverk er klar om få år.

Les mer

Pass deg for trådløse nettverk i sommer

Logger du på fremmede, åpne nettverk i ferien bør du være på vakt – du risikerer nemlig å bli hacket. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer