Cookies- og Brukervilkår


Få rask oversikt over nettverket

Uansett om nettverket ditt er trådløst eller bruker kabler, kan det fort oppstå situasjoner hvor du trenger å vite mer om det. Her får du et program som gir deg svarene du trenger – og hvis du vil vite mer, har programmet flere smarte funksjoner.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Over 96 prosent av alle mellom 9 og 79 år har tilgang til internett her i Norge. Selv de som bare har én datamaskin koblet til en ruter som står for kontakten med nettet, har faktisk et hjemmenettverk. Og nettverk fører ofte til spørsmål som kan være vanskelige å svare på. Det kan være en artikkel i bladet som sier at du bør se på ruterens innstillinger, og da kan det stå “skriv inn adressen til ruteren i adresselinja på nettleseren du bruker”. Hva er egentlig denne adressen til ruteren?

Adressen består av en tallrekke som du finner i bruksanvisningen. Men hvis du ikke har den lenger, kan det være vrient å finne den riktige. Her viser vi hvordan du med gratisprogrammet Advanced IP Scanner kan klikke på én knapp og få svaret på et blunk. Det er lett og snedig.

Samtidig har de fleste av oss nå fått mer komplekse hjemmenettverk. Én eller flere pc-er, kanskje en nettverksskriver og i tillegg en hel haug med mobile enheter, som for eksempel smartmobiler og nettbrett. Noen av dem har egne nettverksdisker, og det er etter hvert blitt vanlig at moderne hjemmeelektronikk, som forsterkere og tv-er, også bruker nettet.

Som regel kan du finne svarene på den enheten det er snakk om. Men hvis du for eksempel ikke får forbindelse med skriveren din, kan Advanced IP Scanner hjelpe deg med å finne ut noe som med skriverens brukergrensesnitt ville krevd en hel rekke tastetrykk og roting i diverse menyer. Noen litt mer avanserte funksjoner lar deg til og med fjernstyre enheter på nettverket og for eksempel slå av en pc uten at du må gå dit den er.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Smart Bluetooth-klemme

Smart Bluetooth-klemme

Jabra Clipper er et interessant produkt fordi det ikke bare er et vanlig Bluetooth-headsett

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Guide til nettverkssenteret

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdGuide til nettverkssenteret

Lær alle hjemmenettverkets hemmeligheter. La familien dele musikk, bilder, dokumenter og videoer.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Innbruddstyvens verste mareritt

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdInnbruddstyvens verste mareritt

Et innbrudd blir ofte gjennomført på fem minutter, derfor er det vanskelig å ta tyvene på fersken. Men med et nettverkskamera kan du iallfall fange skurkene på video.

Les mer

Nyeste

Så raskt blir 5G-nettverket

Amerikanske forskere er nær et gjennombrudd for å kunne sende 10 Gigabit data per sekund til mobiltelefonen.

Les mer

Lynraskt nettverk rett rundt svingen

Huawei har avslørt at den ekstremt raske 5G-standarden for mobile nettverk er klar om få år.

Les mer

Pass deg for trådløse nettverk i sommer

Logger du på fremmede, åpne nettverk i ferien bør du være på vakt – du risikerer nemlig å bli hacket. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer