Cookies- og Brukervilkår


Slik fungerer DLNA

Tv-en din har kommet på talefot med pc-en. Og mobilen vil gjerne leke fjernkontroll. DLNA er navnet på standarden som får all hjemmeelektronikken til å jobbe sammen.

Last ned artikkel - bare for brukere

Les mye mer om billig DLNA i denne artikkelen her.

For bare noen få år siden var tvskjermen en isolert øy i dagligstua. Hvis du ville se på tv, måtte du først gå bort til apparatet, trykke på knappen, velge kanal, innstille lydstyrken – og gå tilbake til sofaen. Siden kom moderne oppfinnelser som fjernkontroll, video og nettverk.

I dag er tv-en bare én av mange små og store skjermer i mange hus. Og det handler ikke bare om å se den samme riksdekkende tv-kanalen lenger, men om å velge mellom et hav av digitale medier fra en overflod av kilder. På samme måte har det gått med musikk. Vi sitter ikke bare og lytter andektig i lenestolen, men tar med oss musikken vår overalt. I stedet for tv-seere og radiolyttere har vi blitt digitale ”innholdskonsumenter”.

Med så mange muligheter er det lett å miste oversikten. Hvis du vil unngå full medieforvirring, er det en god idé å holde øye med teksten på emballasjen neste gang du kjøper en tv, en mobil eller annen underholdningselektronikk. Det skal helst stå ”DLNA” et eller annet sted blant alle de kryptiske forkortelsene. Hvis det gjør det, er det en garanti for at apparatet kan spille problemfritt med resten av den DLNA-merkede elektronikken din.

Hva er DLNA?
Bak bokstavene DLNA står sammenslutningen Digital Living Network Alliance. DLNA ble stiftet i 2003 under ledelse av Sony. I dag teller sammenslutningen over 250 selskaper. De fleste er maskinvareprodusenter, men det er også noen programvareutviklere på lista – ikke minst Microsoft. Lista over deltakerne er som databransjens svar på Hvem er Hvem.

De fleste store produsentene av digital hjemmeunderholdning er med – med Apple som et viktig unntak. DLNA er en standard for utstyr som kan brukes i et medienettverk i hjemmet. Hensikten er å gjøre det lettere for forbrukere å bruke og dele bilder, musikk og video overalt i huset.


Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Forstå din router

Forstå din router

Hva er WiFi, AC-standard og 4G? Vi har samlet en ordbok til deg over noen av de mest brukte nettverksbegrepene.

Les mer

Sådan slår du bluetooth til

Sådan slår du bluetooth til

Hva er egentlig Bluetooth, og hvordan bruker man det? Les vår bluetooth-guide til Android, iPhone og Windows-telefoner her.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Send bildet trådløst til tv-en

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSend bildet trådløst til tv-en

HP Wireless TV Connect er enkel å installere og virker som den skal, men blir ikke levert med en HDMI-forlengerkabel.

Les mer

Nyeste

Så raskt blir 5G-nettverket

Amerikanske forskere er nær et gjennombrudd for å kunne sende 10 Gigabit data per sekund til mobiltelefonen.

Les mer

Lynraskt nettverk rett rundt svingen

Huawei har avslørt at den ekstremt raske 5G-standarden for mobile nettverk er klar om få år.

Les mer

Pass deg for trådløse nettverk i sommer

Logger du på fremmede, åpne nettverk i ferien bør du være på vakt – du risikerer nemlig å bli hacket. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer