Søk etter sider i et bestemt land.

Søk etter sider i et bestemt land.

© mrmohock / Shutterstock.com

Slik får du bare norske søkeresultater i Google

Skriver du denne koden i Google-søkefeltet, får du bare norske søkeresultater

30. april 2017 av Morten Skeldal Østergaard

Søkefeltet til Google er enkelt å bruke, du taster inn stikkord om hva du ser etter og Google gir deg en masse mer eller mindre tilfredsstillende svar. 

Men – kjenner du til disse kodene hos Google, blir det lettere å spesifisere søkene nærmere og dermed få mye mer treffsikre resultater.

Vil du for eksempel ha søkeresultater bare fra et bestemt land, kan du avgrense søket med koden “site:”.

Finn hjemmesider fra ett land 

Skal du på sommerferie til Danmark og vil unngå å få opp norske sider med samme type innhold, skriver du site:dk i søkefeltet sammen med søkeordene dine. 

Vil for eksempel kjøpe en bok fra en bestemt butikk hvor du allerede har konto eller har truffet på en side med intern søkefunksjon, kan du bruke Google til å søke på undersider i et bestemt domene. Er du på utkikk etter den siste boken til Jon Michelet og vil kjøpe fra Bokkilden, legger du site:bokkilden.no inn i søket.

I Komputer for alle nummer 7/2017 får du en stor guide og åtte triks som gjør det lettere å få bedre søkeresultater når du bruker Google. 

Tegner du et abonnement nå, kan du lese artikkelen om Googlesøking med en gang på mobilen eller nettbrettet via appen Wype. Her finner du også de ti siste utgavene av bladet.

Skriv site:no i Google for å få resultater fra Norge.

Med koden «site:» kan du innsnevre Google-søkene til for eksempel et bestemt land.  

© Google

Kanskje du er interessert i...