Wikipedia logo

Wikipedia trues av PR-folk

Antallet frivillige redaktører er for nedadgående, og det fører til at rettelser gjort av betalte PR-folk i økende grad slipper gjennom til brukerne av Wikipedia.

19. august 2015

Det interaktive oppslagsverket Wikipedia har alltid gitt alle mulighet til å redigere og tilføye opplysninger til verkets artikler. Dessverre ser det nå ut til at nettopp det byr på problemer. PR-firmaer har begynt å tilby tjenester hvor de endrer Wikipedia-artikler, slik at de får produkter og tjenester til å fremstå i et bedre lys.

Wikipedia-redaktørene, som undersøker om endringer som gjøres i artiklene er korrekte, har blitt færre de siste årene. Det betyr at flere feil slipper gjennom til brukerne av Wikipedia.

I en rapport skriver Internett-magasinet The Atlantic om problemet. En ansatt i et medisinsk firma skal ha gjort endringer i en artikkel som omhandlet et av selskapets dyre og kontroversielle produkter. Her ble ordet ”kontroversiell” endret til ”veldokumentert og testet”.

Ifølge artikkelen i The Atlantic er denne historien langt fra enestående. Magasinet understreker at PR-firmaer risikerer å undergrave Wikipedias målsetning om å være ”den frie encyklopedi”.

Kanskje du er interessert i...