Cookies- og Brukervilkår


Google stoppet 780 millioner annonser

Lei av søppelannonser for alskens ubrukelige produkter og til dels skadelig programvare? Det er Google også. I 2015 stoppet de 780 000 000 av dem.

Ifølge Googles direktør for annonser og markedsføring, Sridhar Ramaswamy, finnes det en del annonser som bare er dårlige. Annonser for skadevare, annonser som skjuler det innholdet du gjerne vil se, eller annonser for piratprodukter. "Dårlige annonser kan ødelegge nettopplevelsen fullstendig, og det er et problem vi tar svært alvorlig", sier i Ramaswamy i et blogginnlegg.

Google har over tusen medarbeidere som jakter på og stopper slike annonser.

Bak de 780 millioner annonsene som ble stoppet, står blant annet over 10 000 nettsteder som forsøker å selge piratkopier av kjente merkevarer, som klokker og designervesker. Google har også blokkert 12,5 millioner annonser som drev falsk markedsføring for ulike typer legemidler. Virkningsløse slankeprodukter er også en gjenganger, og 30 000 nettsider som selger slike ble også utestengt grunnet misvisende markedsføring.

Ramaswamy hevder også at Google slår hardt ned på annonser som lurer folk til å klikke på dem, blant annet annonser som er slik utformet at de kan forveksles med system- og sikkerhetsvarsler fra pc-en. Over 17 millioner slike annonser skal ha blitt stoppet i 2015.

Nettgiganten har ingen planer om å slappe av på kontrollen i årene som kommer, og vil tvert imot øke innsatsen og sette inn nye tiltak mot dårlige annonser.

Det er bare å applaudere og ønske dem lykke til.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Nettbrett for svaksynte

Nettbrett for svaksynte

En gruppe forskere har utviklet en metode for å la folk med nedsatt syn bruke de trykkfølsomme skjermene på nettbrett som for eksempel en iPad.

Les mer

VR kan brukes til de utroligste ting

VR kan brukes til de utroligste ting

Virtual reality brukes av militære, på sykehus og i moteverdenen. Her er fem forskjellige måter å bruke det på.

Les mer

Robot lager kaffe

Robot lager kaffe

Det er særdeles behagelig å se en robot som lager morgenkaffen.

Les mer

Nyeste

NASA frigir forskningen sin – gratis

Dykk ned i NASAs forskningarkiv – helt gratis

Les mer

5 ting som ga oss den grafiske brukerflaten

Det at vi kan styre musepekeren på Skrivebordet i Windows skyldes en rekke fantastiske oppfinnelser. Les om dem her.

Les mer

Tre tips for å reise billig

Det trenger ikke koste en formue å komme seg på en sårt tiltrengt ferie. Vi har samlet tre av våre beste råd om hvordan man finner billige reiser – og hvordan man holder mobilregningen lav.

Les mer