Minecraft

Microsoft kjøper spill for milliarder

Microsoft har kjøpt spillfirmaet Mojang, som står bak det enormt populære spillet Minecraft.

19. september 2014

Det kan tydeligvis lønne seg å bygge hus med virtuelle klosser. Iallfall for spillfirmaet Mojang, som nå er blitt solgt til Microsoft for hele 15 milliarder kroner. Den største grunnen til oppkjøpet er det ekstremt populære dataspillet Minecraft.

Spillet går ut på å overleve uhyrer som dukker opp hver natt. Det gjør du ved å samle ressurser, bygge hus og lage våpen til å forsvare deg med. Minecraft har blitt stadig mer populært siden utgivelsen i 2009, det er lastet ned mer enn 100 millioner ganger, og årlige Minecraft-konferanser blir arrangert.

Etter kjøpet skriver Mojang på nettsiden sin at Minecrafts tre svenske grunnleggere Markus Persson, Carl Manneh og Jakob Porser har valgt å forlate firmaet. Det var ikke planlagt at det hele skulle bli så stort, og de ville ikke ha ansvaret for å drive et så stort firma.

Microsoft lover at spillet fremdeles skal være tilgjengelig både på iOS, Android, Xbox og PlayStation. Og etter kjøpet er det svært sannsynlig at det også kommer til Windows' egen telefon Windows Phone.

Du kan laste ned Minecraft og prøve det gratis eller kjøpe spillet for 150 kroner. Vil du laste ned spillet, må du registrere deg med epostadressen din.

Kanskje du er interessert i...