Cookies- og Brukervilkår


Mobiltelefon snart lovlig i fly

Ring eller send en SMS til familien fra 10 000 kilometers høyde hvis flyavgangen er forsinket, og du lander senere enn forventet.

Det er kanskje snart slutt med flyreiser uten ringetoner og mobilsamtaler. EU-Kommisjonen har godkjent et regelsett som lar flypassasjerer samtale, sende tekstmeldinger og e-post med mobiltelefonen når de flyr over et EU-land.

Regelsettet innebærer at flyselskaper og mobilselskaper må samarbeide om å gjøre bruken av mobiltelefoner mulig. Kommisjonen advarer samtidig selskapene mot å sette pristakstene for tjenesten for høyt.

Noen av de flyselskapene som er positive overfor ideen, er Ryan Air, Air France og British Midland Airways. Tyske Lufthansa refererer derimot til en undersøkelse blant passasjerer som viser at et flertall fortsatt ønsker mobilfrie flyreiser. Selskapet håper i stedet å kunne utvikle en tjeneste der flypassasjerene kan komme på Internett under reisen, skriver EUobserver.com.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Google inn på operasjonssalen

Google inn på operasjonssalen

Den første operasjonen med Google Glass er gjennomført.

Les mer

Finn genene dine på nettet

Finn genene dine på nettet

Spytt i et glass og søk i egne gener på nettet. Et amerikansk selskap tilbyr analyse av de genetiske informasjonene dine, slik at du kan få opplyst den statistiske sannsynligheten for om du blir rammet av bestemte arvelige sykdommer.

Les mer

Nettbrett for svaksynte

Nettbrett for svaksynte

En gruppe forskere har utviklet en metode for å la folk med nedsatt syn bruke de trykkfølsomme skjermene på nettbrett som for eksempel en iPad.

Les mer

Nyeste

NASA frigir forskningen sin – gratis

Dykk ned i NASAs forskningarkiv – helt gratis

Les mer

5 ting som ga oss den grafiske brukerflaten

Det at vi kan styre musepekeren på Skrivebordet i Windows skyldes en rekke fantastiske oppfinnelser. Les om dem her.

Les mer

Tre tips for å reise billig

Det trenger ikke koste en formue å komme seg på en sårt tiltrengt ferie. Vi har samlet tre av våre beste råd om hvordan man finner billige reiser – og hvordan man holder mobilregningen lav.

Les mer