Cookies- og Brukervilkår


Nå er piratene fritt vilt

Denne uka trådte regjeringens endringer i åndsverkloven i kraft. Det er mye som tyder på at piratene går hardere tider i møte.

Den nye loven åpner for at private piratjegere selv kan drive etterforskning av krenkelser av opphavsretten - for eksempel advokater knyttet til musikk- og videobransjen. Det eneste de trenger å gjøre, er å sannsynliggjøre mistanke om ulovlig fildeling, sende en melding til Datatilsynet og i neste omgang tvinge bredbåndleverandøren til å utlevere navnene på dem som skjuler seg bak de forskjellige IP-adressene.

Rettighetshavere har tidligere varslet at de også vil bruke den nye loven for å tvinge internettleverandører til å blokkere torrentsider som The Pirate Bay. Hvis du er en av dem som faller for fristelsen til å laste ned filmer ulovlig, er det med andre ord mye som tyder på at du bør revurdere praksisen din nå.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hva er virtual reality? Og hva kan man bruke det til? Bli litt klokere på den nye og spennende virtuelle virkeligheten her.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Nettbrett for svaksynte

Nettbrett for svaksynte

En gruppe forskere har utviklet en metode for å la folk med nedsatt syn bruke de trykkfølsomme skjermene på nettbrett som for eksempel en iPad.

Les mer

Nyeste

NASA frigir forskningen sin – gratis

Dykk ned i NASAs forskningarkiv – helt gratis

Les mer

5 ting som ga oss den grafiske brukerflaten

Det at vi kan styre musepekeren på Skrivebordet i Windows skyldes en rekke fantastiske oppfinnelser. Les om dem her.

Les mer

Tre tips for å reise billig

Det trenger ikke koste en formue å komme seg på en sårt tiltrengt ferie. Vi har samlet tre av våre beste råd om hvordan man finner billige reiser – og hvordan man holder mobilregningen lav.

Les mer