Cookies- og Brukervilkår


Nettet større enn tv

Nye medietall viser at internett for første gang i historien har passert tv som vårt foretrukne medium. Det viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Andelen daglige tv-seere falt fra 81 til 77 prosent fra 2011 til 2012, mens nettbruken har holdt seg stabil på 80 prosent. Forskjellen er kanskje ikke så stor, men for første gang i historien er det flere nettbrukere enn tv-seere i Norge. Og papiravisene må se seg forbigått av nettaviser og radio i statistikken.

I løpet av en gjennomsnittlig uke i 2012 hadde 81 prosent av oss lest en papiravis, og 82 prosent hadde hørt på radio. 4 prosent hadde lest en elektronisk bok. 43 prosent hadde lest en trykt bok, og 91 prosent hadde vært innom Internett. Blant 9-12-åringer hadde 75 prosent lest en bok. 97 prosent av personer i alderen 67-79 år hadde lest papiravis. I alderen 13-44 år hadde 99 prosent vært innom Internett i løpet av ei uke, mens andelen var 58 prosent blant kvinner i alderen 67-79 år.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
4 tips om hvordan du blir en dronehai

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Nettbrett for svaksynte

Nettbrett for svaksynte

En gruppe forskere har utviklet en metode for å la folk med nedsatt syn bruke de trykkfølsomme skjermene på nettbrett som for eksempel en iPad.

Les mer

Bedre enn virkeligheten

Bedre enn virkeligheten

Vi har prøvd virtual reality-briller som byr på en oppløsning på 1080p. For første gang siden begrepet ble oppfunnet tror vi at ordet reality i navnet faktisk betyr virkelighet.

Les mer

Nyeste

NASA frigir forskningen sin – gratis

Dykk ned i NASAs forskningarkiv – helt gratis

Les mer

5 ting som ga oss den grafiske brukerflaten

Det at vi kan styre musepekeren på Skrivebordet i Windows skyldes en rekke fantastiske oppfinnelser. Les om dem her.

Les mer

Tre tips for å reise billig

Det trenger ikke koste en formue å komme seg på en sårt tiltrengt ferie. Vi har samlet tre av våre beste råd om hvordan man finner billige reiser – og hvordan man holder mobilregningen lav.

Les mer