SanDisk 1TB SSD

1 TB på et SD-kort

I beste fall er det irriterende å oppdage at minnekortet plutselig er fullt når du står der med kameraet og motivene står i kø. Lever du av å ta bilder eller video, kan det være katastrofalt. Nå presenterer SanDisk et kort som langt på vei kan eliminere problemet.

21. september 2016

Det hender at man får hakeslepp i denne jobben og blir forbløffet over hvor fort utviklingen går. Det er ikke så mange årene siden et minnekort på 32 GB var digert. For et par år siden lanserte SanDisk et SD-kort på 512 GB, og i går, på årets Photokina, kunne det samme selskapet fortelle at de lanserer et kort på en hel terabyte, også dette i det utbredte SD-formatet som blant annet brukes i de fleste kameraer.

Kortet er riktignok fortsatt på prototypstadiet, og derfor kan produsenten heller ikke si noe om når det blir å få kjøpt eller hva det vil koste. I dag koster imidlertid 512 GB-kortene nesten 4000 kroner, så "monsterkortet" på 1 TB er neppe noe som blir å finne i tilbehørshyllene på nærmeste bensinstasjon.

Utviklingen sier imidlertid litt om hva vi har i vente også når det gjelder SSD-disker for pc. De benytter samme teknologi – og fremtiden virker lovende, i hvert fall når det gjelder minneteknologi.

Kanskje du er interessert i...