virtuelreality

Bedre enn virkeligheten

Vi har prøvd virtual reality-briller som byr på en oppløsning på 1080p. For første gang siden begrepet ble oppfunnet tror vi at ordet reality i navnet faktisk betyr virkelighet.

20. januar 2014

Oculus Rift, som systemet heter, er nesten bedre enn virkeligheten. Det var i hvert fall vanskelig å rive seg løs etter fem minutter som virtuell romkriger i spilldemoen Eve: Valkyrie av Islandske CCP.

Tanken om å ta på seg et par briller for å gå inn i en dataskapt virkelighet, er ikke ny. Men tekniske begrensninger har alltid gjort det vanskelig å gjennomføre i praksis.

Firmaet OculusVR har endelig løst problemet. Med siste versjon av Oculus Rift-brillene, som nå har fått Full HD-oppløsning (1080p), er innlevelsen total. Brillene flytter bildet nesten like raskt som du kan snu på hodet. Og de har også et utvendig kamera som registrerer plasseringen til hodet ditt. Hvis du for eksempel lener deg forover for å se på en skjerm i det virtuelle romskipet, kommer skjermen nærmere.

Vi fikk lov til å leke piloter i fem minutter på Intels stand på CES-messen (det er Intels prosessorer som gjør de avanserte beregningene mulige), og vi har stor tro på denne teknologien. Grafikken var utrolig, og følelsen av å fly gjennom rommet var absolutt til stede. Vi så ikke på et bilde av verdensrommet – vi var i det.

Oculus Rift satser på å starte med pc-spill. Men de smarte brillene kan sikkert brukes til mye mer når de først kommer på markedet.

Kanskje du er interessert i...