Cookies- og Brukervilkår


Bedre enn virkeligheten

Vi har prøvd virtual reality-briller som byr på en oppløsning på 1080p. For første gang siden begrepet ble oppfunnet tror vi at ordet reality i navnet faktisk betyr virkelighet.

Oculus Rift, som systemet heter, er nesten bedre enn virkeligheten. Det var i hvert fall vanskelig å rive seg løs etter fem minutter som virtuell romkriger i spilldemoen Eve: Valkyrie av Islandske CCP.

Tanken om å ta på seg et par briller for å gå inn i en dataskapt virkelighet, er ikke ny. Men tekniske begrensninger har alltid gjort det vanskelig å gjennomføre i praksis.

Firmaet OculusVR har endelig løst problemet. Med siste versjon av Oculus Rift-brillene, som nå har fått Full HD-oppløsning (1080p), er innlevelsen total. Brillene flytter bildet nesten like raskt som du kan snu på hodet. Og de har også et utvendig kamera som registrerer plasseringen til hodet ditt. Hvis du for eksempel lener deg forover for å se på en skjerm i det virtuelle romskipet, kommer skjermen nærmere.

Vi fikk lov til å leke piloter i fem minutter på Intels stand på CES-messen (det er Intels prosessorer som gjør de avanserte beregningene mulige), og vi har stor tro på denne teknologien. Grafikken var utrolig, og følelsen av å fly gjennom rommet var absolutt til stede. Vi så ikke på et bilde av verdensrommet – vi var i det.

Oculus Rift satser på å starte med pc-spill. Men de smarte brillene kan sikkert brukes til mye mer når de først kommer på markedet.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Fremtidens mobil får e-blekk i farger

Fremtidens mobil får e-blekk i farger

E-blekkteknologien kan brukes til strømbesparende smarttelefonskjermer.

Les mer

Den beste VR-brillen for spillentusiasten

Den beste VR-brillen for spillentusiasten

VR-brillen HTC Vive er endelig på vei til butikkene. Les mer om den her.

Les mer

Intelligent vekkeklokke

Intelligent vekkeklokke

Holi Bonjour gjør livet mye lettere. Vi fikk en demonstrasjon av den spennende prototypen på verdens råeste vekkeklokke.

Les mer

Nyeste

Fremtidens mobil får e-blekk i farger

E-blekk-teknologien kan brukes til strømbesparende smarttelefon-skjermer.

Les mer

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer