Cookies- og Brukervilkår


Den virtuelle virkeligheten

CES 2016: Virtuell virkelighet (VR) er et av de store temaene på årets CES, og vi har sett nærmere på de kommende Oculus Rift-brillene.

Virtuell virkelighet er en teknologi der man setter en stor brille på nesen og går inn i en kunstig, digital og tredimensjonell verden. På CES er det nå hundrevis av forskjellige produkter som tar for seg nettopp virtuell virkelighet.

Et av de mye omtalte og lenge ventede VR-hodesettene heter Oculus Rift og eies av Facebook. Det har vært underveis en god stund, og nå skal det være ferdigutviklet. Lanseringsdatoen er satt til 28. mars, og brillen leveres med en måler, en Xbox-kontroll (som også virker på vanlige pc-er), en fjernkontroll og to spill. Hele herligheten får en prislapp på 599 dollar, eller rundt 5300 kroner etter dagens kurs, og uten mva. og andre avgifter.

Her ser du en kort video som viser Oculus Rift-brillen, men prøv også å se på den andre videoen. Der ser du nemlig hva virtuell virkelighet går ut på. Mannen med VR-brillen (som ikke er Oculus Rift), ser det som vises på skjermen bak ham, og bildet følger med når han flytter blikket.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Google inn på operasjonssalen

Google inn på operasjonssalen

Den første operasjonen med Google Glass er gjennomført.

Les mer

Finn genene dine på nettet

Finn genene dine på nettet

Spytt i et glass og søk i egne gener på nettet. Et amerikansk selskap tilbyr analyse av de genetiske informasjonene dine, slik at du kan få opplyst den statistiske sannsynligheten for om du blir rammet av bestemte arvelige sykdommer.

Les mer

Nettbrett for svaksynte

Nettbrett for svaksynte

En gruppe forskere har utviklet en metode for å la folk med nedsatt syn bruke de trykkfølsomme skjermene på nettbrett som for eksempel en iPad.

Les mer

Nyeste

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Sjekk epost – mens du lager mat

Smartklokken har frem til nå bare sittet på armen – men nå kan du henge den på veggen.

Les mer