CES 2016: Oculus Rift

Den virtuelle virkeligheten

CES 2016: Virtuell virkelighet (VR) er et av de store temaene på årets CES, og vi har sett nærmere på de kommende Oculus Rift-brillene.

8. januar 2016

Virtuell virkelighet er en teknologi der man setter en stor brille på nesen og går inn i en kunstig, digital og tredimensjonell verden. På CES er det nå hundrevis av forskjellige produkter som tar for seg nettopp virtuell virkelighet.

Et av de mye omtalte og lenge ventede VR-hodesettene heter Oculus Rift og eies av Facebook. Det har vært underveis en god stund, og nå skal det være ferdigutviklet. Lanseringsdatoen er satt til 28. mars, og brillen leveres med en måler, en Xbox-kontroll (som også virker på vanlige pc-er), en fjernkontroll og to spill. Hele herligheten får en prislapp på 599 dollar, eller rundt 5300 kroner etter dagens kurs, og uten mva. og andre avgifter.

Her ser du en kort video som viser Oculus Rift-brillen, men prøv også å se på den andre videoen. Der ser du nemlig hva virtuell virkelighet går ut på. Mannen med VR-brillen (som ikke er Oculus Rift), ser det som vises på skjermen bak ham, og bildet følger med når han flytter blikket.

Kanskje du er interessert i...