drone pizza

Droner leverer varer

Fremtidsteknologien er rett rundt hjørnet – nå har droner begynt med varelevering.

5. september 2016 av SNI

Droneteknologien er som skapt for varelevering. Lover og regler er det som oftest har hindret utviklingen, men en rekke konkrete forsøk viser allerede nå hva vi har i vente om få år. Her er et par eksempler på varer som kan leveres med droner, og som det jobbes hardt med å utvikle i testsentre verden over.

Bøker Amazon Prime Air er en underavdeling av nettbutikken Amazon. Akkurat nå tester avdelingen dronelevering i USA, England, Israel og Østerrike. Amazon har som mål å levere bøker og andre varer med drone innen 30 minutter. Dette "hårete" målet er imidlertid stoppet av blant annet amerikansk luftfartslovgivning. Bildet over viser en Amazon-drone.

Medisin Droner er perfekte for situasjoner hvor normal levering er vanskelig. I 2015 godkjente amerikanske luftfartsmyndigheter at droner kunne brukes til levering av medisin og annet livreddende materiell i staten Virginia. Det er til nå det eneste tilfellet hvor dronelevering er tillatt i USA.

Pizza! I New Zealand har Domino's Pizza fått tillatelse til å prøve ut pizzalevering med droner. Det er første gang kommersiell levering har blitt tillatt – altså en verdensdebut.

Med dagens teknologi er dronelevering stort sett begrenset til pakker på under én kilo.

> Her kommer pizzadronen

Kanskje du er interessert i...