Facebook drone 2

Facebook vil spre internett med droner

Facebook og andre it-giganter gi hele verden internett ved hjelp av flygende droner.

10. april 2014

Facebook er i gang med å utvikle teknologi som gjør det mulig å tilby internett til de to tredelene av verden som ennå ikke er oppkoblet. Denne teknologien benytter førerløse fly, såkalte droner, som ved hjelp av solenergi skal fly rundt i 20 000 meters høyde. Høyden reduserer risikoen for at vind og vær skal forstyrre dem. Facebook har leid inn flere romfartseksperter, blant annet fra NASA, som skal hjelpe til med å utvikle dronene. Med i prosjektet, som heter Internet.org, er også firmaer som Nokia, Samsung og Ericsson.

Det jobbes med å bruke et nettverk basert på at lasere skal sende signaler fra bakken til dronene. Det vil gi en hastighet som er like rask som fiberbredbånd. Men organisasjonen regner med at de kan bruke satellitter istedenfor droner til å overføre signalet i de tynnest befolkede områdene.

Det har tidligere fungert godt med soldrevne droner, blant annet i prosjektet ”Solar Pulse,” der dronenes batterier ble ladet opp om dagen og holdt dem i luften også om natten. Her klarte droner å fly hele 1600 kilometer.

Kanskje du er interessert i...