Cookies- og Brukervilkår


Facebook vil spre internett med droner

Facebook og andre it-giganter gi hele verden internett ved hjelp av flygende droner.

Facebook er i gang med å utvikle teknologi som gjør det mulig å tilby internett til de to tredelene av verden som ennå ikke er oppkoblet. Denne teknologien benytter førerløse fly, såkalte droner, som ved hjelp av solenergi skal fly rundt i 20 000 meters høyde. Høyden reduserer risikoen for at vind og vær skal forstyrre dem. Facebook har leid inn flere romfartseksperter, blant annet fra NASA, som skal hjelpe til med å utvikle dronene. Med i prosjektet, som heter Internet.org, er også firmaer som Nokia, Samsung og Ericsson.

Det jobbes med å bruke et nettverk basert på at lasere skal sende signaler fra bakken til dronene. Det vil gi en hastighet som er like rask som fiberbredbånd. Men organisasjonen regner med at de kan bruke satellitter istedenfor droner til å overføre signalet i de tynnest befolkede områdene.

Det har tidligere fungert godt med soldrevne droner, blant annet i prosjektet ”Solar Pulse,” der dronenes batterier ble ladet opp om dagen og holdt dem i luften også om natten. Her klarte droner å fly hele 1600 kilometer.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
En time med PlayStation VR

En time med PlayStation VR

Sony er snart klar til å invitere oss alle til VR-land.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Styr hele huset fra mobilen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdStyr hele huset fra mobilen

Nå får du både termostater, dørlåser, lamper og hvitevarer som kan styres fra telefonen. Her kan du lese mer om det smarte hjemmet.

Les mer

Ny mikroprosessor med 1000 kjerner

Ny mikroprosessor med 1000 kjerner

Intel kan gå hjem og legge seg – denne prosessoren slår alle rekorder!

Les mer

Nyeste

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Sjekk epost – mens du lager mat

Smartklokken har frem til nå bare sittet på armen – men nå kan du henge den på veggen.

Les mer