googlekontaklinse

Google med smart kontaktlinse

I framtiden kan smarte kontaktlinser hjelpe diabetespasienter med å holde øye med blodsukkernivået.

1. februar 2014

En av de helt store trendene i det moderne samfunnet er å gjøre alt man kan tenke seg smart eller intelligent. Telefoner, hus og klokker får man allerede i smartvarianter, og nå er det snart kontaktlinsen som vil komme i intelligent versjon. Google bekrefter nemlig at de jobber med å konstruere kontaktlinser med små glukosesensorer og lysdioder. Disse skal hjelpe diabetespasienter med å håndtere sykdommen bedre.

De innebygde sensorene skal registrere glukosenivået i brukerens tårer. De små lysdiodene blir tent når nivået blir for lavt, så brukeren vet at det er på tide å ta medikamentene.

Det er nok ennå en stund til diabetikerne kan dra nytte av smartlinsene i hverdagen, men søkegigantens første forsøk har gitt positive resultater.

I et blogginnlegg har gruppen bak forsøkene uttalt: ”Teknologien er fremdeles i en tidlig fase, men vi har gjennomført mange kliniske forsøk som har hjulpet oss med å forbedre prototypen.”

Hvis smartlinsen virkelig kommer på markedet, vil den altså kunne gjøre livet noe enklere for den stadig større andelen som lider av denne kroniske sykdommen. Ifølge den internasjonale diabetesforeningen IDF vil det i 2035 være 592 millioner diabetikere, noe som vil utgjøre hvert tiende menneske.

Kanskje du er interessert i...