Cookies- og Brukervilkår


Hologrammer kan hjelpe syke

En ny type hologrammer kan gjøre livet lettere for folk med sukkersyke og andre lidelser.

3-dimensionelle bilder, kalt hologrammer, har i årevis vært forbundet med science fiction filmer og romaner. De fleste kjenner sikkert hologrammer fra kunstutstillinger, kredittkort og programvare mot piratkopiering.

Nå har engelske forskere fra selskapet Smart Holograms utviklet en ny type hologram som ventes å kunne gjøre livet lettere for blant andre folk med sukkersyke. Den første oppfinnelsen basert på den nye teknologien, er en slags injeksjonssprøyte som kan måle vanninnholdet i brennstoff til fly. De "intelligente" hologrammene er basert på hydrogel, en vannbasert gelémasse som kan skrumpe inn eller svulme opp, avhengig av omgivelsene.

Ifølge forskerne hos Smart Holograms, som har sitt utspring fra Cambridge Universitet (britisk), kan teknologien brukes av diabetikere til å måle blodsukkeret for å spore eventuelle giftstoffer. Det gir diabetikerne en trygghet omkring egen situasjon, og testresultatet er dessuten lettforståelig. Gelémassen som brukes i hologrammene kan svulme opp til 1000 ganger av det opprinnelige volumet.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
En time med PlayStation VR

En time med PlayStation VR

Sony er snart klar til å invitere oss alle til VR-land.

Les mer

Facebook vil spre internett med droner

Facebook vil spre internett med droner

Facebook og andre it-giganter gi hele verden internett ved hjelp av flygende droner.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Styr hele huset fra mobilen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdStyr hele huset fra mobilen

Nå får du både termostater, dørlåser, lamper og hvitevarer som kan styres fra telefonen. Her kan du lese mer om det smarte hjemmet.

Les mer

Nyeste

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Sjekk epost – mens du lager mat

Smartklokken har frem til nå bare sittet på armen – men nå kan du henge den på veggen.

Les mer