Cookies- og Brukervilkår


VR: Hva er Virtual Reality?

Virtual Reality: Teknologien er i rivende utvikling. Les her og lær mer om hvilke unike opplevelser du kan få i den virtuelle virkeligheten.

Forestill deg at du kan fly gjennom luften som en superhelt, dykke med blåhvaler, reise til fremmede land i en annen tid eller bruke en helt vanlig onsdag til å utrydde zombier. Dette, og mye mer, kan du oppleve med Virtual Reality.

Hva er Virtual Reality?
Virtual Reality, forkortet VR, er en teknologi som kan skape en livaktig virtuell verden i 3D ved hjelp av en pc og en spesiallaget Virtual Reality-brille. Den ligner en dykkebrille, men glasset er byttet med en innebygget skjerm som for eksempel kan vise innhold fra en pc.

Hva kan man bruke en VR-brille til?
VR-briller er først og fremst utviklet til film og spill, slik at du i stedet for å styre hovedpersonen i et spill, er hovedpersonen selv. Teknologien vil etter hvert også tas i bruk på mange andre områder enn bare underholdning, for eksempel ved museumsbesøk, til undervisning, flysimulatorer, medisin, hos eiendomsmegleren og til å treffe venner på Facebook.

Her ser du Virtual Reality-utstyret i bruk sammen med et 3D-tegneprogram på pc-en i bakgrunnen:


Teknologien har vært kjent i flere tiår, men det er først nå at den har blitt så virkelighetstro at det er verdt å se nærmere på. Prisene på VR-utstyret har også nådd et nivå som er innen rekkevidde for mange.

HTC Vive eller Oculus Rift?
Hvis du vil oppleve ekte Virtual Reality, har du valget mellom to forskjellige VR-briller som virker på pc-en: HTC Vive og Oculus Rift. De er forventet levert til de første kundene i juni og august. Vive koster cirka 9000 kroner og Rift kan du få for 699 euro, cirka 6500 norske kroner. Spill og programmer følger med begge produktene.

Det er verdt å merke seg at VR-utstyret må være koblet opp mot en pc med høy ytelse. Den må blant annet ha en kraftig prosessor, et godt skjermkort og minst 4 eller 8 GB minne.


Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Airbag til smarttelefonen?

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hva er virtual reality? Og hva kan man bruke det til? Bli litt klokere på den nye og spennende virtuelle virkeligheten her.

Les mer

1 TB på et SD-kort

1 TB på et SD-kort

Vi vet ennå ikke når det blir mulig å få kjøpt eller hva prisen blir, men SD-kort på 1TB er på vei.

Les mer

Nyeste

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Sjekk epost – mens du lager mat

Smartklokken har frem til nå bare sittet på armen – men nå kan du henge den på veggen.

Les mer