Læsebriller

Klar deg uten briller foran skjermen

Har du problemer med å lese dette uten briller? I framtiden trenger du ikke briller. Ny teknologi kan nemlig tilpasse skjermen til synet ditt.

17. august 2014

Om noen år trenger du kanskje ikke å lete etter lesebrillene lenger når du skal bruke datamaskinen eller smartmobilen. Amerikanske forskere fra Massachusetts Institute of Technology, Berkeley-universitetet og Microsoft er nemlig i gang med å utvikle skjermer som tilpasser seg etter synet ditt når du ser på dem.

Den nye teknologien bruker en spesiell algoritme som tilpasser skjermen til brillestyrken din. Etter tilpasningen blir det satt et lysfilter foran skjermen. Filteret slipper ut lyset fra skjermen, så det passer til synet dit.

Foreløpig kan teknologien bare brukes av én person av gangen, og du må sitte helt stille for at det skal fungere. Forskerne regner imidlertid med å løse dette problemet ved å bruke teknologi som sporer øynene dine, så du kan bevege hodet mens du ser på skjermen.

Teknologien er i en tidlig stadium og ble presentert på en teknologimesse i Canada. Forskerne brukte en iPod Touch som prototype. Men de regner med at det kan ta mange år før vi kan kjøpe en smartmobil eller pc med teknologien innebygd.

Kanskje du er interessert i...