armbåndsur

Nå blir klokkene smarte

Armbåndsuret står overfor sin største overhaling på hundre år. Er du klar for den intelligente klokka?

5. september 2012

For mange av oss har smarttelefonene overtatt funksjonen til det gamle armbåndsuret. Men nå har smarttelefon-gigantene klokka i kikkerten, og prøver å forlenge de smarte funksjonene til håndleddet. Det er ikke snakk om at de nye digitale armbåndsurene skal erstatte smarttelefonen, men snarere kommunisere med den – med mange smarte funksjoner.

Armbåndsuret, som vi kjenner det, har hatt sin nåværende form ganske lenge. Det ble populært etter første verdenskrig og har ikke forandret seg nevneverdig, verken i form eller funksjon, på nesten hundre år. Men nå ser det ut til at giganter som Apple, Sony og Niké – og et hav av små selskaper – satser på å gi uret sin største overhaling noensinne. Nå skal det inn i informasjonsteknologiens tidsalder.

Sony har blant annet lansert en såkalt Smartwatch, med en liten skjerm som kan vise tiden, Twitter og andre tekstoppdateringer fra en Android-telefon. Niké har lansert FuelBand, som måler det daglige energiforbruket ditt og sender dataene til en smarttelefon, så du kan se hvor aktiv du er. Men den neste generasjonen av smarttelefoner er allerede på trappene – med touchskjermer som lar deg styre mange forskjellige funksjoner.

Kanskje du er interessert i...