Tag heuer smartwatch

Smart armbåndsur i luksusklassen

Vi har godt nytt til deg som synes at Apple Watch blir for folkelig, eller for deg som foretrekker Android. Som den første av de klassiske sveitsiske klokkeprodusentene har nemlig TAG Heuer lansert et smart armbåndsur – og vi har testet den.

16. november 2015

Test av TAG Heuer Connected Smart Watch

Som et av de første norske mediene har vi fått muligheten til å prøve den nye klokken, som har fått navnet Connected. Dette er den første smartklokken som er utviklet i samarbeid med Intel. Derfor hadde vi forventninger om mer enn nok datakraft, og samspillet med den glimrende brukerflaten til Google fungerte smidig og smertefritt. Klokken er utstyrt med en dobbeltkjerneprosessoren på 1,6 GHz og fire gigabyte minne.

Det vi var mest spent på var skjermen, som har 240 piksler per tomme. Det er færre enn på Apple Watch, men vi ble ikke skuffet. Connected-skjermen er skarp og lettlest, med fine farger og god lysstyrke. Man må unaturlig tett på skjermen for å se de enkelte punktene.

Sjel og luksus Likevel skal det ikke underslås at Apple-skjermen er synlig bedre, både når det gjelder kontrast og oppløsning. På den andre siden er armbåndsuret fra Apple anno 2015 mest av alt en liten iPhone, mens TAG Heuer Connected både har sjel, stil og en klar referanse til selskapets 155 år lange tradisjon som produsent av eksklusive armbåndsur.

Connected settes opp ved hjelp av Bluetooth og appen Android Wear, som finnes både til Android og iOS, og velger diverse funksjoner. Som standard finnes det tre forskjellige urskiver å velge mellom. En med kronometer (stoppeklokke), en med GMT-funksjoner (to tidssoner) og en enkel klokke med tre visere.

De tre urskivene er basert på Carrera-modellene fra TAG Heuer, og man kan skifte mellom blå, svart eller hvit farge med noen enkle trykk på skjermen.

I tillegg får man temaskiver, og her kan man få funksjoner som kalori- og skritteller, værmelding eller kompass. Vi regner med at flere varianter lanseres fortløpende, slik at man får enda større muligheter til å endre utseende på klokken etter behov.

Ellers finnes det rundt 4000 apper som er kompatible med klokken, blant annet Google Maps og en app for golfspillere. Vi prøvde blant annet Google Fit, som teller kalorier og skritt mens den viser aktivitetsnivået i form av et lettlest søylediagram som gir oversikt over ukens prestasjoner.

Vi prøvde også kalenderen, værmeldingen, alarmen, stoppeklokken og flere andre funksjoner. Alt fungerte upåklagelig ved å sveipe vannrett eller loddrett over skjermen etter behov.

I forbindelse med denne første testen hadde vi dessverre ikke mulighet for å prøve meldingsfunksjoner og lignende på klokken sammen med telefonen.

Brukerflaten er logisk bygget opp, og det tar ikke mange minuttene før man er dus med de mange mulighetene. Alle disse tekniske godsakene er kapslet inn i en seriøs og gedigen urkasse i titan med en diameter på 46 mm. Klokken veier 52 gram uten rem, som for øvrig fås i syv farger. Med rem kommer vekten opp i 81 gram. Det er ikke mye, men klokken gir likevel en umiskjennelig kvalitetsfølelse, og de sveitsiske røttene fornekter seg ikke. Urkassen er 1,28 cm høy, og proporsjonene virker harmoniske og velbalanserte.

Batteriet gir strøm i cirka et døgn på én lading. Lyset i klokken slås av etter noen sekunder for å spare batteriet, men man ser likevel hva klokken er.

Når kan du kjøpe TAG Heuer Connected i Norge? Ifølge den norske importøren har etterspørselen i Japan og USA, der klokken ble lansert først, vært så stor at leveringen til Europa er forsinket. De første klokkene kommer neppe hit før til våren, og prisen blir trolig på rundt 15 000 kroner inkl. mva. Er man like opptatt av tradisjonelle armbåndsur som av de digitale mulighetene man får i en smartklokke, er det likevel verdt å vente. Dette er nemlig et godt alternativ til Apple, Samsung m.fl. TAG Heuer Connected er Sveits og Silicon Valley i skjønn forening, og selv om prisen er rundt tre ganger høyere enn for Apple Watch, er Connected etter vår mening minst ti ganger så lekker. I det perspektivet er den et godt kjøp.

Av Klaus Nygaard

Kanskje du er interessert i...