Cookies- og Brukervilkår


Styr datamaskinen med tankekraft

Spillentusiaster vil snart kunne styre figurer og objekter i den virtuelle verden kun ved hjelp av tanker og følelser.

Dataspill blir stadig mer avanserte med intelligente motstandere og krevende oppgaver i eventyrlige verdener som f.eks. World of Warcraft. Et nytt type hodesett som kan avlese hjerneaktivitet, kan forbedre realismen i figurers kunstige intelligens i spill og gi autentiske ansiktsuttrykk.

Det påstår i hvert fall selskapet bak hodesettet, Emotiv Systems. Hvis dataspilleren smiler, blunker, blir sjokkert og gjør grimaser, oppfanges hjernens impulser - som deretter overføres til spillfiguren. På den måten får det konsekvenser hvis du er glad eller ler når du har drept en motstander. Reaksjonen forplanter seg til spillfiguren, slik at du kommer til å framstå som en hjerteløs spiller. Du vil dessuten kunne flytte objekter på skjermen kun ved hjelp av tankekraft.

Hodesettet kan registrere mer enn 30 forskjellige uttrykk, følelser og handlinger. Det forventes på markedet i løpet av 2008 til en pris på 299 dollar, 1600 kroner.

Den menneskelige hjerne består av rundt 100 milliarder neuroner, eller nerveseller. Når nerveseller kommuniserer innbyrdes, skjer det via elektriske impulser. Det er disse impulsene som hodesettet Emotiv fanger opp. Dette er ikke noen ny oppfinnelse, men det er til gjengjeld det første neuro-hodesettet som ikke krever et stort nett av elektroder og som dessuten er rettet mot vanlige forbrukere til en overkommelig pris.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Smart luksus på armen

Smart luksus på armen

TAG Heuer har lansert en smartklokke i luksusklassen, og vi har testet den. Testen av TAG Heuer Connected kan du lese her.

Les mer

4 tips om hvordan du blir en dronehai

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hva er virtual reality? Og hva kan man bruke det til? Bli litt klokere på den nye og spennende virtuelle virkeligheten her.

Les mer

Nyeste

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Det kan være vanskelig å lære å fly en drone. Vi har samlet de beste begynnertipsene om hvordan du kommer i gang.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Sjekk epost – mens du lager mat

Smartklokken har frem til nå bare sittet på armen – men nå kan du henge den på veggen.

Les mer