CowaSmart

Video: Kofferten triller selv gjennom flyplassen

Kofferten Cowa Smart triller selv gjennom flyplassen. Den selvgående kofferten følger like i hælene på deg.

18. mai 2016

Cowa Smart er en genial selvgående koffert som alltid er rett bak deg – den kan til og med innhente deg på opptil 50 meters avstand, hvis den skulle komme til å bli hengende litt etter. Blir avstanden mer enn 50 meter, sender kofferten ut et nødsignal. Det samme gjelder hvis kofferten merker at den blir tatt og fjernet fra deg.

Nødsignalet får du som lyd og vibrasjon på smarttelefonen og det armbåndet du må ha rundt håndleddet for at kofferten skal følge etter deg. Den har en liten, men kraftig motor og robuste hjul, slik at den ikke skal få problemer hvis underlaget skråner.

Enkel å spore Cowa Smart har GPS slik at du alltid kan finne kofferten hvis den skulle forsvinne underveis, og det innebygde batteriet kan lade datautstyret ditt på reisen. Merker kofferten at den har blitt borte fra deg, slår den av ladefunksjonen av og sørger for at det er strøm til GPS-modulen og muligheter for kommunikasjon så lenge som mulig.

Kofferten rommer 34 liter og passer målene for håndbagasje hos de fleste flyselskaper. Produsenten opplyser at både størrelsen på batteriet og TCS-låsesystemet er godkjent slik at det slipper gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

En prototype av den smarte kofferten ble presentert på CES Asia 2016-messen i Shanghai. Den forventes å koste 4000–5000 kroner når den kommer på markedet senere i 2016.

> Se flere rare oppfinnelser her

Kanskje du er interessert i...