Stary

Video: Verdens kuleste skateboard

Skateboardet Stary har motor og går så fort at du knapt tror det er sant.

24. mai 2016

Årets julegaveidé? Glem alt om Segboards, Hoverboards eller hva de nå heter, alle de små motoriserte kjøretøyene. Det nyeste er et fascinerende raskt skateboard med navnet Stary.

Skateboardet Stary er utstyrt med en liten, men kraftig motor som gir det en toppfart på hele 30 kilometer i timen. Farten styrer du med en håndholdt fjernkontroll. Det ultratynne batteriet er skjult i brettet og leverer strøm nok til 15 kilometer på én opplading, ifølge brettets kinesiske utviklere på it-messen CES Asia 2016 i Shanghai.

Lett og elegant Vi har sett modeller med motor tidligere, men på disse skateboardene har man måttet styre farten med den ene foten – og det er overraskende vanskelig når man samtidig skal kontrollere skateboardet. Typisk for disse har også vært at de har hatt store batterier som har gjort skateboardet tungt og klumpete. Dette har kineserne løst på et imponerende vis, og hadde man ikke visst bedre, kunne den motorisert Stary lett forveksles med et helt vanlig skateboard …

… bortsett fra prisen da; Stary er ennå ikke på markedet, men det forventes at prisen vil være 899 dollar, cirka 7500 kroner.

> Se flere rare oppfinnelser her

Kanskje du er interessert i...