Cookies- og Brukervilkår


Pc-salget stuper

Salget av datamaskiner faller fremdeles, viser nye tall. Nedgangen skyldes først og fremst at stadig flere kjøper brett og smarttelefoner.

Forbrukerne river smarttelefoner og brett ned fra butikkhyllene, men de går rett forbi stasjonære og bærbare datamaskiner. Pc-salget i Vest-Europa falt med omkring 20 prosent første kvartal i 2013 i forhold til fjoråret. Antallet solgte nettbrett forventes å stige med cirka 70 prosent i samme periode, viser tall fra analyseinstituttet Gartner.

Utviklingen presser produsenter som HP, Lenovo og Acer til å tenke i nye baner - som trykkfølsomme skjermer og datamaskiner som kan brukes uten mus og tastatur. Samtidig fortsetter flere produsenter å satse på hybrider, som er en mellomting mellom brett og bærbare pc-er.

Økningen i salget av bærbare enheter innebærer blant annet at det blir stadig flere programmer som ikke kan kjøpes i fysiske butikker, men i stedet i egne programbutikker på nettet, som App Store og Google Play.

Til sammen har antallet solgte datamaskiner i Vest-Europa falt fra 15,5 millioner i 2012 til 12,3 millioner i 2013.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hva er virtual reality? Og hva kan man bruke det til? Bli litt klokere på den nye og spennende virtuelle virkeligheten her.

Les mer

Airbag til smarttelefonen?

Airbag til smarttelefonen?

VIDEO: Å miste telefonen er ikke lenger et problem – eller?

Les mer

Bedre enn virkeligheten

Bedre enn virkeligheten

Vi har prøvd virtual reality-briller som byr på en oppløsning på 1080p. For første gang siden begrepet ble oppfunnet tror vi at ordet reality i navnet faktisk betyr virkelighet.

Les mer

Nyeste

NASA frigir forskningen sin – gratis

Dykk ned i NASAs forskningarkiv – helt gratis

Les mer

5 ting som ga oss den grafiske brukerflaten

Det at vi kan styre musepekeren på Skrivebordet i Windows skyldes en rekke fantastiske oppfinnelser. Les om dem her.

Les mer

Tre tips for å reise billig

Det trenger ikke koste en formue å komme seg på en sårt tiltrengt ferie. Vi har samlet tre av våre beste råd om hvordan man finner billige reiser – og hvordan man holder mobilregningen lav.

Les mer